Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

V Sladkem Vrhu danes začenjajo obnovo in dograditev tamkajšnjega vrtca, ki je star že 50 let in pretesen. Zdaj morata dve skupini otrok gostovati v bližnji osnovni šoli. 1,3 milijona evrov vredna dela bodo trajala dobrega pol leta in z novim šolskim letom bo v novem vrtcu namesto dosedanjih štirih kar 7 igralnic.

Vrtec v Sladkem vrhu obiskuje 90 otrok, a jih je zaradi prostorske stiske 46 nameščenih v prostorih šole, ki je v sosednji stavbi. Obnovo in dograditev so že težko čakali, pove ravnateljica Osnovne šole in vrtca Sladki vrh Andreja Košti.

Dela se začenjajo danes, izvajalci pa se bodo najprej lotili gradnje prizidka, v katerem bodo tri nove igralnice s pripadajočimi sanitarijami, garderobami in vhodom.

Maja se bo začela obnova starega dela: prenovili bodo štiri igralnice in pomožne prostore, prav tako bodo stavbo energetsko sanirali – zamenjali stavbno pohištvo in razsvetljavo, ob tem pa bo vrtec dobil tudi novo fasado in instalacije. Prenovili bodo tudi razdelilno kuhinjo, svoj prostor bodo dobili tudi strokovni delavci vrtca.

Gradnja prizidka ne bo vplivala na delo v vrtcu, med obnovo starega dela pa naj bi otroke – predvidoma med poletnimi počitnicami - preselili bodisi v šolo bodisi v novi del vrtca. Dela bodo končana do konca avgusta, tako da se bo z novim šolskim letom v prostore obnovljenega in dograjenega vrtca Sladki vrh preselilo vseh 6 oddelkov, prostora pa bo še za dodaten oddelek otrok.