Če v teh dneh niste na morju, lahko pridete na mestno plažo kar v Maribor. To bodo – pod imenom Beach life – jutri, v soboto, ob 18. uri odprli kar na strehi trgovskega centra Planet Maribor, ki namesto pogleda na morje ponuja pogled na Pohorje.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Na vrhu trgovskega centra Planet Maribor so naredili čudovito plažo z razgledom na Pohorje.
»Trenutna situacija s koronavirusom nas je potisnila v razmišljanje, kaj narediti za popestritev poletja, zato smo po vzoru iz Stuttgarta naredili Life Beach, plažo na strehi trgovskega centra,«
pravi Barbara Bokan, direktorica podjetja Launge Maribor. Na strehi so uredili 40 kubikov mivke, lesene potke, namestili ležalnike in mreže za ležanje. »V bistvu smo prvi v tej regiji, da imamo takšno plažo. Dobite občutek, da ste na morju, nima pa pogleda na morje, ampak na Pohorje. Na njej bo vsakdo našel svoj kotiček,« dodaja Barbara Bokan.

Ležanje na plaži bo varno, na dva tisoč kvadratnih metrih bo dovolj prostora: »Zelo smo pazili, da smo stole postavili dovolj narazen, tudi po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje.« Plaža na strehi mariborskega trgovskega centra je namenjena tudi družinam in najmlajšim, saj bo na njej tudi peskovnik za igranje, na velikem ekranu pa bo mogoče spremljati različne tekme in zanimiv filmski program.