Zdravstveni doma Adolfa Drolca Maribor Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Zdravstveni doma Adolfa Drolca Maribor Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

V mariborskem zdravstvenem domu doktorja Adolfa Drolca se kljub težkim časom v našem zdravstvu ozirajo na poslavljajoče leto kot na dobro in uspešno.

Tako bodo poslovno leto končali s pozitivnim rezultatom, v tem času pa zaključujejo še eno v nizu njihovih novih investicij – to je novi CT aparat, ki bo področje radiologije v tej mariborski ustanovi le še strokovno obogatil.

Novi program CT diagnostike, ki so ga pridobili od zavoda za zdravstveno zavarovanje in bo zaživel s prvim januarjem prihodnjega leta, ni le velik finančni zalogaj, temveč tudi velik korak k strokovnemu napredku v tej mariborski zdravstveni hiši. "Tu združujemo delo in znanje radiologov z znanjem naših specialistov tako s področja družinske medicine kot s področja pulmologije, kardiologije in fiziatrije," pravi direktor Jernej Završnik. S tem uresničujejo njihovo vizijo dela - da bolnika hkrati obravnavajo strokovnjaki različnih področij, saj so rezultati takšnega zdravljenja veliko boljši.

Multidisciplinarni način zdravljenja so v zdravstvenem domu vpeljali tudi na področju fiziatrije in fizioterapije, ki je zaživela tudi v novih prostorih. "Naši fiziatri so začeli z ultrazvočno diagnostiko mehkih tkiv, seveda ob pomoči radiologov in fiziatrov iz mariborskega kliničnega centra," še razlaga dr. Završnik.

Ob tem so vzpostavili še sodelovanje oziroma izobraževanje tudi z ortopedi iz ortopedske bolnišnice v Valdoltri. "Ideja je, da bolnikom iz severovzhodne Slovenije ne bo več potrebno po terapije v Valdoltro, temveč bodo lahko vso to kompleksno terapijo opravljali v Mariboru, znotraj našega zdravstvenega doma," pravi.

Ob strokovnih prizadevanjih pa v tem času v okviru evropskega projekta zaključujejo še eno investicijo - nove prostore, namenjene njihovemu centru za krepitev zdravja, ki je že dobil velike razsežnosti na področju zdravstvene preventive.