Foto: Promocijsko gradivo/Bojan Brumec
Foto: Promocijsko gradivo/Bojan Brumec

Svetniki občine Slovenska Bistrica so na zadnji redni seji med drugim obravnavali tudi Odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v občini Slovenska Bistrica. Z njim naj bi občino razdelili na nove cone.

Lani je ministrstvo za okolje in prostor opravilo nadzor nad stanjem odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Slovenski Bistrici in občino pozvalo, da mora sprejeti nov pravilnik o zaračunavanju nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

Vodja oddelka za splošne in pravne zadeve Janja Tkavc Smogavec pojasnjuje, da so se razmere po 30-ih letih, odkar je bil sprejet zadnji odlok, spremenile, saj je bila nekoč vsa dejavnost skoncentrirana v starem mestnem jedru: "Sedaj pa so se ustanovile industrijska cona in še druge stanovanjske cone, ki so prav tako dobro opremljene in kjer so ugodni življenjski pogoji. Prej so bili slabše ovrednoteni oziroma v drugi coni, sedaj pa bi celotno mesto občina Slovenska Bistrica dali v prvo cono." V drugo cono pa bi umestili: "Zgornjo Bistrico, Zgornjo Polskavo in pa Pragersko - tako je po prvotnem predlogu. Do drugega branja se še lahko spremeni; debata se vrti predvsem okrog Spodnje Polskave," še pravi sogovornica.

Občinski svet je sicer v prvem branju z nekaj pripombami potrdil nov odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča. Rok za dokončni sprejem odloka pa je do konca septembra.