Foto:
Foto:

Obnova 25-metrskega bazena v Pristanu, ki so ga zaradi dotrajanosti zaprli pred skoraj petimi leti, se je začela avgusta lani. Doslej so zamenjali bazensko školjko in opravili večino gradbenih del, pojasnjuje direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez: "Zaključuje se sanitarno-garderobni del, pa tudi bazenska tehnika je pripravljena na vgradnjo."

Ker manjkata samo še keramika in končanje prenove garderob, bi obnovljeni bazen lahko kmalu odprli, a se je zapletlo. "Med prenovo smo odkrili dodatne težave na stavbi, pri tem mislim predvsem na streho, ki je v slabem stanju, in prav zdaj s strokovnjaki pregledujemo, ali pušča in kakšna dela bodo potrebna za njeno sanacijo," še pojasnjuje Knez.

Dela so bila sprva ocenjena na milijon evrov, kar financira mariborska občina, a bi se utegnila po oceni Kneza podražiti za okoli 300 tisočakov, tako zaradi strehe kot zaradi vgradnje klimatizacije, ki sprva prav tako ni bila všteta.

Sestanek na občini o podražitvi investicije bo prihodnji teden, na občini pa potrebnih dodatnih del in stroškov do takrat ne komentirajo.