Trenutno se predvaja:
Maribor 18
4. januar 2019 ob 14:29 Maribor Novice

Zamuda pri obnovi Pristana

Sanacija razkrila slabo stanje strehe, investicija bi se utegnila podražiti za 300.000 evrov

V kopališču Pristan še vedno obnavljajo srednji bazen in ta še ne bo odprt vsaj do marca, čeprav so njegovo odprtje sprva načrtovali za minuli december. Do zamude je prišlo, ker je sanacija stropa odkrila slabo stanje strehe, zaradi dodatnih del pa naj bi se investicija podražila za okoli 300.000 evrov.

Obnova 25-metrskega bazena v Pristanu, ki so ga zaradi dotrajanosti zaprli pred skoraj petimi leti, se je začela avgusta lani. Doslej so zamenjali bazensko školjko in opravili večino gradbenih del, pojasnjuje direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez: "Zaključuje se sanitarno-garderobni del, pa tudi bazenska tehnika je pripravljena na vgradnjo."

Ker manjkata samo še keramika in končanje prenove garderob, bi obnovljeni bazen lahko kmalu odprli, a se je zapletlo. "Med prenovo smo odkrili dodatne težave na stavbi, pri tem mislim predvsem na streho, ki je v slabem stanju, in prav zdaj s strokovnjaki pregledujemo, ali pušča in kakšna dela bodo potrebna za njeno sanacijo," še pojasnjuje Knez.

Dela so bila sprva ocenjena na milijon evrov, kar financira mariborska občina, a bi se utegnila po oceni Kneza podražiti za okoli 300 tisočakov, tako zaradi strehe kot zaradi vgradnje klimatizacije, ki sprva prav tako ni bila všteta.

Sestanek na občini o podražitvi investicije bo prihodnji teden, na občini pa potrebnih dodatnih del in stroškov do takrat ne komentirajo.

Vesna Martinec

Nazaj na vrh