Trenutno se predvaja:
Maribor -2
7. maj 2019 ob 12:15 Maribor Novice

Zdaj izbirajo nov prostor pod soncem

Akcija zbiranja 20 tisoč evrov je bila podobna Odisejadi, uspešno so jo pripeljali do konca
Foto: Radio Maribor/Katja Sreš
Foto: Radio Maribor/Katja Sreš

Mariborsko Kulturno umetniško društvo Coda je za potrebe novih prostorov zbralo 20 tisoč evrov. Že več kot deset let skrbijo za izobraževanje, rast in ustvarjalno glasbeno izražanje mladine. Individualno glasbeno izobraževanje prilagajajo sodobnemu času in željam učencev, velik poudarek pa namenjajo tudi skupinski igri – muziciranju učencev na koncertih, ki jih združujejo v zanimive tematske projekte.


Po 15 letih delovanja in glasbenega izobraževanja mladine jim je grozilo, da čez noč ostanejo brez prostorov, mladi glasbeni junaki pa brez možnosti za razvoj. V okviru projekta Glasbeni junaki so v preteklih mesecih zbirali sredstva za nove prostore. Članica KUD Coda Katja Sreš:
»Končan je prvi delček poti, pred nami je še dolga pot. Vse skupaj se je začelo že lani, Odisejada na Adrifundu, kjer smo zbirali sredstva. Pa nam je uspelo, s pomočjo številnih podpornikov in tudi glasbenikov, za kar se vsem iskreno zahvaljujemo."


Organizirali so več glasbenih dogodkov, prvi je bil v studiu Radia Maribor. Obiskovalci so bili navdušeni, zato razmišljajo, da bi izvedli še več koncertov.


Katja Sreš dodaja: »Zdaj smo v fazi iskanja prostorov, na voljo imamo več opcij, če pride do tega, da dobimo ugoden prostor, bomo zbrana sredstva vložili v prenovo teh prostorov. V Mariboru je kar nekaj praznih prostorov, ki pa zahtevajo še ogromno dela.«


Mentorji in njihovi učenci želijo ujeti svoje sanje in ustvarjati najbolj univerzalno obliko komunikacije – glasbo. Saj, kot pravijo, Coda ni le glasbena šola, Coda je način življenja, kjer glasba ne pozna meja.Tamara Zupanič Čučnik

Nazaj na vrh