RTV Slovenija z vodenjem ogledov tako po Televiziji Slovenija kot tudi po Radiu in Multimedijskem centru RTV Slovenija že več desetletij odpira svoja vrata najrazličnejšim skupinam ljudi, ki se z javnim medijskim servisom želijo pobliže spoznati. Nekateri zgolj iz radovednosti in zabave spet drugi zaradi izobraževalnega procesa ali nadgradnje že obstoječega znanja. Tako se po naših hodnikih, studiih, fundusih ter delavnicah srečujemo z našimi najmlajšimi uporabniki iz vrtcev in šol, pa tudi z izkušenimi upokojenci, njihovimi društvi, ljudmi iz različnih poklicnih združenj ter dijaki in študenti različnih strokovnih šol ter fakultet. Z vodenjem ogledov najrazličnejšim javnostim torej omogočimo vpogled v zakulisje procesa ustvarjanja televizijskih in radijskih oddaj z laičnega in strokovnega vidika.

Kaj obsega ogled RTV Slovenija?

Običajno ogled Televizije, Radia in Multimedijskega centra vključuje kratko uvodno predstavitev o delovanju javnega medijskega servisa, sledi ogled televizijske maske, fundusa garderobe in rekvizitov, sprehod čez studie in scenske delavnice, v nekaterih primerih pa tudi predstavitev deska, režije, montaž in mediateke. Nato sledi sprehod mimo muzejske zbirke eksponatov in prihod na Radio Slovenija. Tam vas izvajalec ogleda ponavadi popelje v montirnico, fonoteko, nototeko, radijske arhive, radijske studie, predstavi vam delovanje studia, kjer nastajajo radijske igre, in studia, kjer poteka program v živo, pogosto pa lahko prisluhnete tudi vajam Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija.

Tudi vas vabimo, da se odzovete našemu povabilu v svet medijske ustvarjalnosti, kjer se srečujeta kreativnost in tehnična spretnost, kjer se iz besed rojevajo zgodbe in se slika prenaša v številne domove. Dobrodošli v svetu RTV Slovenija, kjer se ustvarjajo zgodbe, ki oblikujejo našo kulturo, informirajo našo javnost in zabavajo našo družbo. Skupaj bomo odkrivali, zakaj je pomembno, da se javni medijski servis ohrani za vsakega izmed nas.

PRAVILA VODENJA OGLEDOV

VARSTVO PODATKOV

Fotogalerija

Vrste ogledov (samo za organizirane skupine in ne za posameznike).
Opozorilo: Ta stran ne sprejema prijav posameznikov za spremljanje snemanj oddaj s publiko.

Vtisi in mnenja:

 • Prva gimnazija Maribor

  Spoštovani!

  Iskrena hvala za vodenje in sprejem prejšnji petek (15. 9. 2023) in ponedeljek (11. 9. 2023) pri vas!

  Dijaki Prve gimnazije se, kljub že opravljenem dopoldanskem delu pred tem na ekskurziji, z zadovoljstvom spominjajo obiska v studiih pri vas in so polni vtisov in izkušenj ...
  Najraje se spominjajo obiska v studiih, uredniški sobi ter stika z novinarji (g. Jerkovič in g. Krajnc), predvsem simulacije dela v virtualnem studiu, priprave na oddajo Odmevi in poteka snemanja.

  Lepo, kratko in jedrnato ste predstavili vaše delo, pogrešali smo le potem, ko smo po tunelu prišli do radia, da bi si ogledali še radijski studio ...

  Vsekakor odlična predstavitev in drugo leto, z naslednjo generacijo, to obvezno ponovimo.

  Lep pozdrav iz Maribora
  Mag. Matej Kos, prof. soc.
  Prva gimnazija Maribor

 • Licej A. M. Slomšek iz Trsta

  Spoštovani,

  moji sodelavki Liceja A. M. Slomšek iz Trsta, ki sta spremljali dijake in dijakinje, se zahvaljujeta za zanimiv in izčrpen voden ogled sedeža Televizije Slovenija ter za prijaznost osebja, ki v vaši hiši opravlja različne poklicne profile.

  Izkušnja je bila zanimiva tudi za dijake, ki so prvič v živo prisostvovali vajam snemanja TV oddaje.

  Zato bomo tudi v prihodnje zelo radi prišli na obisk vaših prostorov.

  Primož Sturman
  Licej A. M. Slomšek iz Trsta

 • OŠ Litija

  Najlepša hvala za topel sprejem na vaši televiziji.
  Učenci so bili nad obiskom navdušeni.
  Pred tem si niso niti predstavljali, kaj vse sodi pod okrilje RTV Slovenija.
  Spoznali so prostore, delavnice, potek dela, paleto poklicev ...
  Menim, da je takšna oblika pouka pristna izkušnja, tisto, kar jim bo ostalo in si bodo zapomnili. Še enkrat hvala!

  Anita Eltrin, OŠ Litija

  0
  0

Elektronska pošta:
Če nas želite še karkoli vprašati ali se z nami dogovoriti, nam pišite na ogled@rtvslo.si.


Fotogalerija