• Val 202 je že desetič prejel nagrado Trusted Brand za najbolj zaupanja vredno radijsko postajo. Za najbolj zaupanja vrednega TV-voditelja pa so slovenski bralci revije Reader's Digest že petič izbrali Slavka Bobovnika.
  • Manica Janežič Ambrožič je prejela žaromet v kategoriji najboljše voditeljice informativne TV-oddaje. Otroško-mladinski film Košarkar naj bo, ki je nastal v koprodukciji z RTV Slovenija, pa je prejel žaromet za filmsko zgodbo leta. Nagrado podeljuje revija Vklop, Media 24.
  • Dokumentarni film Kristjan iz serije Infodrom: Moje življenje je na največjem, najstarejšem in najpomembnejšem svetovnem festivalu za otroške in mladinske televizijske vsebine Prix Jeunesse International prejel posebno nagrado Unicefa.
  • Izobraževalna oddaja kratkega formata U3nek: Zgodbe priseljencev - Zadruga migrantov v Caminiju, avtorice Barbare Zrimšek, je v sklopu medijskih nagrad CIVIS -medijskih nagrad za integracijo, ki jih že od leta 1988 podeljuje Združenje nemških javnih radiotelevizij ARD, v kategoriji Magazin zasedla 2. mesto.
  • Mojca Mavec in Jan Vasilijević sta za serijo petih televizijskih prispevkov o utripu hrvaških župnij, predvajanih v oddaji Dobro jutro, prejela glavno nagrado Hrvaške turistične skupnosti v kategoriji elektronskih medijev, Zlatna penkala, ki jih podeljujejo tujim novinarjem.
  • Projekt Siniševo delo Vala 202 je prejel mednarodno novinarsko nagrado Migration Media Award v kategoriji Radio. Ekipa, ki so jo sestavljali Luka Hvalc, Maja Ratej, Gašper Andrinek, Jan Grilc, Anja Hlača Ferjančič in Gorazd Rečnik, je prejela 2. nagrado za multimedijsko zgodbo s 6-delnim podkastom, kjer v ospredje postavlja napotenega delavca Sinišo Marinkovića, ki simbolizira na tisoče prevaranih delavcev na deloviščih v Evropi in njihov sizifovski boj za osnovne delavske pravice.
  • Val 202 je osvojil nagrado Websi, ki ga podeljujeta družbi E-laborat, d.o.o. in Medijski partner d.o.o. V okviru kategorije Mediji za projekt Hej, DJ, ki je bil namenjen predvsem mlajšemu občinstvu. S projektom so ustvarjalci oddaje prek glasbe nagovorjali mlade, predvsem tiste, ki imajo radi glasbo, se ukvarjajo z njo, neuveljavljene didžeje, in jim dati priložnost, da se izkažejo pred širšim radijskim in spletnim občinstvom.
  • Nagrada Ambasador transparentnosti je informacijski pooblaščenec podelil oddaji Tarča. Nagrado vsako leto ob svetovnem dnevu pravice vedeti podelijo tistemu, ki s svojim aktivnim pristopom pomembno prispeva k ozaveščanju javnosti o pravici dostopa do informacij.
  • Najprestižnejšo nagrado za življenjski prispevek Čuvaj/Watchdog (podeljuje jo Društvo novinarjev Slovenije) k razvoju slovenskega novinarstva je prejel Slavko Bobovnik.
  • Ekipa oddaje Globus Televizije Slovenija je prejela nagrado Čuvaj/Watchdog za izjemne novinarske dosežke, ki jo podeljuje Društvo novinarjev Slovenije. Slovenski javnosti kontinuirano predstavlja zunanjepolitične in mednarodne vsebine, ki imajo sicer v slovenskih medijih bodisi zaradi finančnih razlogov bodisi zaradi uredniških politik vse manj prostora.
  • Maja Derčar in uredništvo notranjepolitičnega in gospodarskega programa Radia Slovenija sta za projekt Preverjamo dejstva prejela pohvalo porote Čuvaj/Watchdog za izjemen novinarski dosežek leta 2018. Mlada ekipa Radia Slovenija je v času kampanje za parlamentarne volitve 2018 preverjala in analizirala izjave kandidatov političnih strank. Izrečenih v soočenjih na RTV Slovenija. V programih Radia, na spletni strani radioprvi.si in MMC, na podkastih in na družbenih omrežjih so opozarjali na laži in floskule kandidatov. Radijsko rubriko so prvič v ustrezni video obliki pripravili tudi za digitalne kanale.
  • Edita Cetinski in Prava ideja prejemnici slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus 2018. Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja. Nagrade in priznanja podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta. S tem projektom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnem razvoju.
  • Mednarodno združenje športnih novinarjev AIPS (Association Internationale de la Presse Sportive) je podelilo nagrade najboljšim novinarskim prispevkom na temo športa v letu 2018. Med najboljših 20 sta se uvrstili tudi dve slovenski oddaji, produkciji RTV Slovenija. V kategoriji Audio del (radio in podcast) se je dokumentarec Francija Pavšerja Luka Dončić – na poti do zvezd uvrstil med najboljših 10 športnih oddaj na svetu, podcast Številke Slavka Jeriča z naslovom Goran Dragić: od nogometaša do kapetana košarkarske reprezentance, pa med najboljših 20.
  • Priznanje Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju, je priznanje, ki jih Slovenska znanstvena fundacija podeljuje posameznikom in organizacijam, ki promovirajo znanost skozi različne medije. Novinarka Anja Čuček za področje znanosti v Izobraževalnem programu Televizije Slovenija, kjer že osem let pripravlja posamezne prispevke in oddaje o znanosti, Ugriznimo znanost. Dobro se zaveda, da mora biti znanstveno spoznanje ali odkritje predstavljeno razumljivo in hkrati tudi zanimivo. Skupina novinarjev, ki pripravlja Frekvenco X, poljudnoznanstveno radijsko oddajo in podkast. Skupina štirih novinarjev (Luka Hvalc, Maja Ratej, Maja Stepančič, Jan Grilc) je ob sodelovanju več odličnih slovenskih promotorjev znanosti med raziskovalci pripravila nad 400 oddaj in posnela intervjuje z več kot 1000 slovenskimi raziskovalci.
  • Oddelek za slavistiko Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem in Radio Koper za skupni projekt Kotiček za jeziček, ki predstavlja odličen primer popularizacije znanosti med splošno javnostjo in sicer o pravilni rabi slovenskega jezika z aktivno vlogo študentov in univerzitetnih učiteljev ter novinarjev. Za projekt je značilno, da so študenti aktivni izvajalci oddaje in tudi tako pridobivajo izkušnje, ki jih bodo lahko uspešno uporabili pri kasnejšem poklicnem delovanju.
  • Sandiju Kolariču, sodelavcu regionalnega centra Maribor, je Uprava RS za zaščito in reševanje podelila priznanje in bronasti znak za strokovno in uspešno izvedeno intervencijo onesposobitve in odstranitve najdene letalske bombe v Vurberku.
  • Prva pan-evropska kampanja Podprimo dobre medije/Keep Media Good, katere namen je promovirati pomen delovanja, vrednote in vpliv tovrstnih medijskih servisov, se je uvrstila med finaliste tekmovanja PromaxBDA Europe Awards 2018 v kategoriji najboljših družbeno odgovornih kampanj. V kampanji Podprimo dobre medije, ki je nastala v sodelovanju z EBU – Evropsko radiotelevizijsko zvezo, je sodelovala tudi RTV Slovenija in še irska RTÉ in TG4, francoska FTV, portugalski RTP, italijanski RAI, španski TVE, belgijski RTBF in latvijski LT. Kampanji sta se pridružili še Ukrajina in Albanija.