• Novinarka TV Slovenija Petra Prešeren je zmagovalka medijskega natečaja Siemens Media Award, medijskega natečaja Srednje in Vzhodne Evrope. Strokovna komisija sodelujočih držav je najbolje ocenila prispevek Petre Prešeren z naslovom Roboti v rehabilitaciji, ki je bil predvajan na TV Slovenija v sklopu oddaje Ugriznimo znanost.
  • Sodelavke in sodelavci RTV Slovenija so med prejemniki nagrad Društva novinarjev Slovenije Čuvaj/Watchdog.
    Jelena Aščić, novinarka in urednica oddaj TV Slovenija je prejela nagrado za izstopajoče novinarske dosežke v letu 2023. Z oddajo Mednarodna obzorja z naslovom “Sarajevo, 1425 dni groze" je postavila avdiovizualni spomenik vsem žrtvam srbskega obleganja Sarajeva.
    Med prejemniki debitantskih nagrad za dosežke mladih novinarjev, ki so v poklicu manj kot pet let, je tudi sodelavka Radia Slovenija Eva Lipovšek.
    Pohvalo porote za izstopajoči novinarski dosežek v letu 2023 je prejela Maša Tomažin Hladen za Kolektiv RTV SMO.
  • Na Mednarodni skladateljski tribuni Rostrum sta priznanje prejela dva predloga Radia Slovenija. V kategoriji skladateljev pod 30 letom starosti je največ točk prejel radijski posnetek skladbe The Card Players skladatelja Matica Romiha, v splošni kategoriji pa skladba Larise Vrhunc.
  • Goran Tenze je prejel priznanje Inženirske akademije Slovenije, saj je po mnenju komisije v preteklem letu najbolj kakovostno promoviral inženirstvo in znanost v medijih.
  • Oddaja Televizije Slovenija Tarča je bila v okviru mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti nagrajena v kategoriji za inovativno medijsko promocijo varnosti za leto 2022.
  • Prometej znanosti za leto 2023 za odličnost v komuniciranju znanosti so prejeli: Urška Henigman in Špela Novak, Radio Slovenija in oddaja Ugriznimo znanost Televizija Slovenija.
  • Portal Dostopno.si je prejel nagrado za najboljši dosežek na področju informacijske družbe, Informacijsko jagodo. Omenjeni portal, ki je del spletnega portala www.rtvslo.si, je namenjen ozaveščanju javnosti s poudarkom na upoštevanju pravic in potreb ljudi z različnimi oblikami oviranosti.
  • Marjana Grčman, urednica in voditeljica turistične oddaje Na lepše na TV Slovenija, je na Dnevih slovenskega turizma prejela nagrado kristalni Triglav za osebnost, ki je letos največ prispevala k turistični prepoznavnosti Slovenije v svetu.
  • Novinarka Radia Slovenija Tita Mayer je prejemnica nagrade Slovenskega sociološkega društva za nesociologe, ki uveljavljajo sociološko misel v javnem prostoru.
  • ​​Dino Subašić je z reportažo iz Sarajeva, pripravljeno v okviru lanskega evropskega projekta RTV Slovenija Misija mlada kohezija, osvojil mednarodno nagrado za izstopajoče novinarske prispevke (drugo mesto) v sklopu EUSAIR, Strategije Evropske unije za jadransko-jonsko regijo.