Foto: Adrian Pregelj/RTV SLO
Foto: Adrian Pregelj/RTV SLO

Založba kakovostnih vsebin

Z založniško dejavnostjo RTV Slovenija svojim poslušalcem, gledalcem in uporabnikom omogoča dodatno dostopanje do kulturno-umetniških, izobraževalnih, informativnih in zabavnih vsebin iz arhivov RTV Slovenija in novosti iz lastne produkcije, ki zagledajo luč sveta na zgoščenkah, DVD nosilcih ali pa v digitalni obliki v formatu mp3.

V zadnjih letih so še bolj neposredno povezani z radijskimi in televizijskimi programi v smislu promocijske dodane vrednosti, tematskega in uredniškega povezovanja, izdajanja dragocenih avdio in video arhivov ter podpore novim projektom. Fizičnim avdiogramom (LP, CD) in videogramom (DVD, BlueRay), velikokrat bogato opremljenim s knjižicami, pesmaricami, pobarvankami, zlasti za otroke, se v zadnjem času pridružujejo tudi digitalne izdaje, klasični prodaji v trgovinah, na koncertih in v spletni trgovini www.rtvslo.si/zkpprodaja pa tudi digitalna distribucija. V okviru ZKP so organizirane tudi nekatere tehnične storitve za zunanje naročnike.

Založba je od vsega začetka skrbela za vse glasbene zvrsti, za rock, pop, šanson, ljudsko, etno in narodno zabavno glasbo, jazz, simfonično, zborovsko, operno in komorno glasbo ter programe za otroke. Video programi so se glasbenim izdajam pridružili pred nekaj deset leti. Izdaje videogramov segajo od programov za otroke, zlasti domače in odlično sinhronizirane animacije in lutk, dokumentaristike, izobraževalnih in igranih programov do glasbenih vsebin. V sedemdesetih in osemdesetih letih je bila ena najmočnejših založb na ozemlju nekdanje Jugoslavije.

Ceniki založniške dejavnosti so na voljo na tej povezavi.