Spremljajte Dirko po Sloveniji na RTV Slovenija. Foto: Arhiv RTV SLO
Spremljajte Dirko po Sloveniji na RTV Slovenija. Foto: Arhiv RTV SLO
Tomaž Kovšca in Martin Hvastija vas bosta v TV-prenosu popreljala po Dirki po Sloveniji Foto: RTV SLO/Matej Kolaković
Tomaž Kovšca in Martin Hvastija vas bosta v TV-prenosu popreljala po Dirki po Sloveniji Foto: RTV SLO/Matej Kolaković

Med 9. in 13. junijem 2021 bo potekala že 27. Dirka po Sloveniji, ki jo bodo sestavljale naslednje etape: Ptuj – Rogaška Slatina, Žalec – Celje, Brežice – Krško, Ajdovščina – Nova Gorica in Ljubljana – Novo mesto. Televizija Slovenija bo prenašala zadnji dve uri vseh petih etap, prav tako pa bo TV Slovenija ob pomoči nizozemske NEP (helikopter, motoristi) producirala TV-signal. Komentator bo Tomaž Kovšca, strokovni komentator Martin Hvastija, za izjave in zanimivosti bosta skrbela novinarja David Črmelj in Miha Mišič, redaktorica prenosov bo Petra Mušič. Vsak prenos bodo začenjali z 10-minutnim uvodom s terena.

Val 202 bo ves čas prisoten na kolesarski dirki po Sloveniji. Poslušalcem bodo ponudili živa oglašanja v času dirke ob vseh odločujočih trenutkih. Dirko bodo spremljali tekmovalno in jo povezali s turističnimi vsebinami iz krajev, kjer bo pot vodila kolesarje. Vsak dan po 17. uri bodo pripravili poseben pregled etape, v katerem bodo združili odzive, zanimivosti in poglede strokovnjakov. Sobotno dopoldne bo na Valu 202 minilo v prepletu turizma in kolesarstva, ki ju bodo združili na nacionalni ravni. V nedeljo pa bodo dirko zaokrožili z mobilnim studiem na prizorišču. S cilja v Novem mestu bodo vodili program Vala 202 in poskrbeli, da vsebinsko bogato zaokrožijo dirko z enim največjih zvezdnikov svetovnega kolesarstva. Vodja ekipe je Igor Tominec, nedeljski studijski program bo vodila Anja Hlača Ferjančič, novinarji na terenu so še Marko Polak, Jan Grilc, Luka Dolar in Matic Božič.

Na www.rtvslo.si pripravljajo poseben podportal Dirka po Sloveniji, na katerem so združene vse novice in prispevki povezane z letošnjo kolesarsko dirko po Sloveniji. Prek MMC-ja bodo lahko uporabniki v živo spremljali vse etape, ki bodo v prenosu na TV SLO 2. Tudi letos bo na voljo aplikacija Navidezna dirka, v kateri bodo lahko uporabniki sestavljali svoje moštvo in tekmovali z ostalimi.

Fotografije iz Dirke po Sloveniji 2019 (avtor: SPORTIDA)