"Nastopa na Emi sem se zelo veselila. Veliko bi mi pomenilo spet priti domov, a se vse zgodi z razlogom in pot ni samo ena. Po nedavnih dogodkih smo se z mojimi zastopniki odločili za drugačen pristop k moji karieri. Ne izključujem možnosti, da se na Emi kdaj še pojavim, a mi je vesolje v tem trenutku namenilo nekaj drugega in čutim, da moram temu slediti. Vsem tekmovalcem želim obilo sreče in verjamem, da bo letošnja Ema odlična!" Foto: Tibor Golob

Zaradi spremembe glasbenih načrtov za njeno mednarodno kariero Amaya ne bo nastopila na izboru EMA 2017.

Amaya (Maja Keuc) je trenutno razpeta med Švedsko in Južno Korejo, kjer s švedskimi producenti in glasbeniki ustvarja glasbo za največje azijske izvajalce, hkrati pa zaključuje tudi svoj glasbeni prvenec, ki ga pripravlja pod umetniškim imenom Amaya,pod katerim se predstavlja v tujini.

Njen glas je prišel tudi do švedske založbe Cow Pow Studios, s katero je pred kratkim podpisala pogodbo. Založba, ki je ustvarila pesmi za Britney Spears, Celine Dion, Westlife, Backstreet Boys, II Divo, Kelly Clarkson, Katy Perry, Christino Aguilera, je bila, zaradi spremembe glasbenih načrtov za Majino mednarodno kariero, ki se časovno in vsebinsko prekrivajo s pripravami in izvedbo na izboru EMA 2017, primorana preklicati Majino sodelovanje na EMI 2017.

Predstavnik založbe Cow Pow Studios, Jacob Schulze: "Žal nam je, da moramo Majo umakniti s tekmovanja za Pesem Evrovizije 2017, a pojavile so se priložnosti in spremembe, za katere verjamemo, da bodo Majo napotile v pravo smer v njeni karieri. RTV Slovenija se zahvaljujemo za razumevanje in priložnost."

Maja Keuc se je nastopa na EMI zelo veselila
"Nastopa na Emi sem se zelo veselila. Veliko bi mi pomenilo spet priti domov, a se vse zgodi z razlogom in pot ni samo ena. Po nedavnih dogodkih smo se z mojimi zastopniki odločili za drugačen pristop k moji karieri. Ne izključujem možnosti, da se na Emi kdaj še pojavim, a mi je vesolje v tem trenutku namenilo nekaj drugega in čutim, da moram temu slediti. Vsem tekmovalcem želim obilo sreče in verjamem, da bo letošnja Ema odlična!"

Na EMI 2017 bo nastopilo 16 izvajalcev
Mario Galunič, odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija: “Obžalujemo, a spoštujemo odločitev Amaye (Maje Keuc) in njene založbe, saj je bil njihov odnos do TV Slovenija v dozdajšnjih fazah ustvarjanja Eme 2017 profesionalen. Tudi po odstopu Amaye bo na Emi 2017 nastopilo 16 izvajalcev. Smo v zaključnih dogovorih z izvajalci in avtorji, ki jih bomo povabili k sodelovanju na Emi 2017, kar nam tudi dovoljujejo Pravila Eme 2017.”