Ana Soklič bo na tekmovanju za pesem Evrovizije nastopila s skladbo Amen. Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Ana Soklič bo na tekmovanju za pesem Evrovizije nastopila s skladbo Amen. Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Skladba Amen je že na voljo za nakup na
Skladba Amen je že na voljo za nakup na

EMA 2021 je nocoj razkrila novo evrovizijsko skladbo Amen, s katero nas bo Ana Soklič zastopala na Evroviziji. Pri produkciji skladbe, ki jo preveva mogočen duh gospela, je sodelovalo več kot 60 ljudi.

»Navdih za skladbo je običajno življenje samo. Veliko je stvari, ki me navdihujejo v življenju, in nekako črpam iz sladko-grenkega. Da je pesem nastala v tako elitni zasedbi, mi pomeni vse. To je bila moja dolgoletna želja, ki se mi je uresničila,« je o skladbi povedala Ana Soklič. Ob tem pa dodala, da so za njo vznemirljivi dnevi priprav na Emo 2021. »Bilo je zelo malo spanja, kar je normalno. Ob takih dogodkih in takih stvareh je nemogoče, da bi bil umirjen, ker ti adrenalin tako divja po telesu, da se ne da opisati. Ampak razpoloženje je super in res sem hvaležna celotni ekipi, ki se tako trudi.«

Poleg Ane so največje zvezdniško ime letošnje skladbe nedvomno člani spremljevalne pevske skupine. Producent Žiga Pirnat je zbor namreč oblikoval okoli Doriana Holleyja, spremljevalnega vokalista Michaela Jacksona, s katerim je Dorian nastopal na prav vseh turnejah. V skladbi ob Ani Soklič tako prepevajo tudi eni najbolj iskanih pevcev v Hollywoodu ta hip, ki jih med drugim lahko slišimo na posnetkih in nastopih Stevieja Wonderja, Alicie Keys, Christine Aguilere in Johna Legenda.

Spremljevalni zbor vokalistov je bil posnet v legendarnem Studiu 1 kompleksa EastWest Studios v Hollywoodu, v katerem je Frank Sinatra posnel uspešnice, kot sta My Way ter Strangers in the night, Madonna pa svojo prelomno Like a Prayer. V zadnjem času v njem med drugim ustvarjajo Justin Timberlake, Coldplay, Harry Styles in Meghan Trainor.

Močan zvočni pečat je skladbi Amen vtisnil tudi tonski mojster Tony Maserati, ki je zvočno oblikoval posneto gradivo. Z Maseratijem sodelujejo znana imena, kot so Lady Gaga, Ed Sheeran, Jennifer Lopez, Whitney Houston, David Bowie in številni drugi.

AMEN

Glasba: Ana Soklič, Žiga Pirnat, Bojan Simončič
Besedilo: Charlie Mason, Ana Soklič, Žiga Pirnat
Aranžma: Žiga Pirnat

***
Skladba Amen je že na voljo za nakup na zkp.rtvslo.si

Skladba je nastala tudi v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, tokrat pod vodstvom Žige Pirnata, ki je skladbo aranžiral. Za glasbo so poskrbeli Ana Soklič, Žiga Pirnat in Bojan Simončič, avtor besedila pa je poleg Ane in Žiga tudi Charlie Mason, ameriški avtor več uspešnic, ki je sodeloval s številnimi svetovnimi glasbenimi zvezdniki, med njimi tudi Miley Cyrus. Je tudi avtor evrovizijske zmagovalne skladbe iz leta 2014 Rise Like a Phoenix v izvedbi Conchite Wurst.

Vsakič, ko slišim Anino interpretacijo skladbe, sem navdušen. Napolni me s pozitivno energijo in upam, da bo všeč tudi poslušalcem. Da bo tudi njih navdihnila in jim dala nov zagon. Na Evroviziji želim Ani veliko sreče, čeprav mislim, da je ne bo potrebovala, ker bo zagotovo svoje delo odlično opravila.

Charlie Mason, eden od treh avtorjev besedila

Odštekano, sproščeno, zabavno

EMA 2021 se bo z vsemi prilagoditvami nepredvidljivim epidemičnim razmeram nedvomno zapisala v zgodovino slovenskega sodelovanja na tekmovanju za pesem Evrovizije, skozi katero sta gledalce TV Slovenija letos spretno in sproščeno pospremila voditelja Lea Sirk in Nejc Šmit. Nič ni bilo, kot je bilo lani, a je bilo prijetno, sproščeno, za vse, ki so soustvarjali Emo 2021, pa tudi nedvomno zahtevno.

Voditelja Eme 2021 - Lea Sirk in Nejc Šmit. Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Voditelja Eme 2021 - Lea Sirk in Nejc Šmit. Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Po koncu nocojšnje Eme sta voditelja povedala:

Meni je bilo letos res noro – celoten proces, od začetka do konca. Lea je super družba, odštekana, sproščena, smešna, iskrena, nora in res sva se imela dobro. Mogoče sem tako navdušen tudi zato, ker od septembra nisem srečeval ljudi zunaj gospodinjstva in službe. Celotna ekipa je bila super. Mislim, da smo se res vsi potrudili, da nam je kljub celotnim epidemičnim razmeram in ukrepom uspelo pripraviti zanimivo, dinamično Emo 2021. Pa Lea je "dbest", sem to že povedal?1

Nejc Šmit, voditelj Eme 2021

Jaz bi zakričala v nebo, da je to najboljša izkušnja v življenju … pa bi bil ta odziv verjetno pretiran?! Ta hip se mi zdi, da je res tako. Po enem letu koronskega življenja in zaklenjenega življenja je za nas nastopajoče to pravi oddih. Vsi sestanki, pisanje scenarija in prijetna družba ... Uau! Pa da ne govorim, kako super je bilo končno obleči nekaj, kar ni trenirka. Na kratko, še bi se vrnila v to, še bi to počela, še kdaj bi to vodila z Nejcem!

Lea Sirk, voditeljica Eme 2021

Vse evrovizijske oboževalce na TV SLO 1 znova vabimo konec maja, ko bo v Rotterdamu dve leti po zadnjem evrovizijskem izboru znova potekalo največje glasbeno tekmovanje, tekmovanje za pesem Evrovizije. Slovenska skladba Amen bo najprej tekmovala v prvem predizboru 18. maja. Če se bo uvrstila v prvo deseterico, pa jo bomo znova slišali še v evrovizijskem finalu 22. maja 2021.

Dodaten promocijski material za medije

- Fotografije z Eme 2021 (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO) prenesete na povezavi: https://we.tl/t-t3rajpIPgv
- (Video) Izjava Ane Soklič o skladbi AMEN: https://we.tl/t-VYuSsJMUBy
- (Avdio) Izjava Ane Soklič o skladbi AMEN: https://we.tl/t-mpdtRRV6gp