Kje bodo prizadeti v uničujočih poplavah živeli v prihodnje? Kdo bo finančno pomagal ljudem v stiski? Kdaj se bo začela gradnja nadomestnih nastanitev in kdo bo do njih upravičen?

To so vprašanja, ki si jih zastavljajo ljudje, ki se jim je v poplavah 2023 podrl svet. Od ponedeljka, 25. septembra 2023, bodo ta vprašanja lahko zastavljali strokovnjakom in predstavnikom pristojnih ustanov, ki bodo gostovali v studiu Televizije Slovenija. Oddaja Arena, pogled naprej bo vsak ponedeljek osvetlila eno od problemskih področij odpravljanja posledic vremenskih ujm. Voditelji pogovorne oddaje bodo poskrbeli, da bo vsako vprašanje dobilo svoj odgovor. Novinarji Informativnega programa TV Slovenija bodo preverjali, kako poteka popoplavna obnova, kje prihaja do zastojev in zakaj, ter kaj še bi bilo potrebno storiti, da bomo kot družba solidarni, učinkoviti in usmerjeni v prihodnost.

Prvo oddajo, ki bo v ponedeljek, 25. 9., ob 21.00 na TV SLO 1 bosta vodila Elen Batista Štader in Jan Novak, urednica bo Vesna Pfeiffer.

Oddaja Arena, pogled naprej bo zapolnila informativno vrzel, ki je nastala po usodnih poplavah, in s tem izpolnila pričakovanja javnosti in poslanstvo javnega medija. Gledalke in gledalci od Televizije Slovenija upravičeno pričakujejo tudi servisne informacije, možnost soustvarjanja vsebin ter preverjanje uresničevanja vladnih obljub o pomoči prizadetim v poplavah, transparentnost odločanja in porabe javnega denarja.

Oddaja bo nadaljevanje dosedanje pogovorne oddaje Arena z jasnim vsebinskim fokusom, do konca leta usmerjenim v odpravljanje posledic vremenskih katastrof.

Napovednik: Arena, pogled naprej