Čas praznikov je za otroke še posebej čaroben in nekaj te čarobnosti bomo letos pričarali tudi na našem spletnem portalu RTV Živ žav. Za naše najmlajše gledalce smo pripravili poseben adventni koledar, na katerem bo vsak dan oživel okrasek in iz njega bo pogledala … risanka. Vsak dan nova epizoda, vsak dan presenečenje, kakšno zgodbico bo prinesla. Gre za prvi tak koledar, posvečen kakovostnim digitalnim vsebinam za otroke. Otrokom prinaša vsakodnevno pričakovanje in presenečenje, ob katerem lahko varno uživajo sami. Še bolje pa je, če se ob njem podružimo, če sedemo skupaj z otrokom pred zaslon in za nekaj trenutkov podelimo del njegovega sveta.

Vsebine čarobnega adventnega koledarja bodo ostale na portalu tudi med novoletnimi prazniki in se bodo pridružile vsem preostalim vsebinam, ki jih ponuja portal Živ žav.

Aplikacija RTV Živ žav je plod premišljenega skupinskega dela vseh RTV-uredništev, ki že vrsto let pripravljajo kakovostne vsebine za najmlajše, ki so varne, premišljeno narejene in skrbno izbrane. RTV Slovenija ob pomoči aplikacije RTV Živ žav z vsebinami za otroke pomaga otrokovim staršem izbrati otrokovi starosti primerno vsebino. Ob ustrezni uporabi so vsebine, dostopne prek digitalnih naprav, tudi koristne, poučne in zabavne.

RTV Slovenija ima predane ustvarjalce, ki premišljeno in odgovorno ustvarjajo vsebine za otroke in mlade. Mlade gledalce pa moramo poiskati tam, kjer jih, digitalne domorodce, najdemo: na digitalnih napravah. Prav zato, ker vemo, kje so naši gledalci, kaj jih pritegne in kako spremljajo vsebine, smo jim stopili naproti in jim pripravili spletne aplikacije, v katerih hitro in učinkovito najdejo naše vsebine, ki jih poznajo, pa tudi tiste, ki jih še ne in bodo mimogrede razširile njihovo medijsko obzorje.

Tako otrokom od 3 do 8 let posvečamo portal RTV Živ žav, kjer so jim na voljo risanke, serije, dokumentarni in drugi filmi za otroke, televizijske in radijske oddaje, pravljice za lahko noč, radijske igre za otroke in še vrsto drugih zanimivih vsebin.

Aplikacija RTV Čist hudo prinaša vsebine za mlade od 9. do 15. leta. Na njej si je mogoče ogledati kratke prispevke iz oddaj, televizijske oddaje za otroke in mlade, prisluhniti je mogoče radijskim oddajam, tudi radijski igri za mlade. Na voljo so filmi, serije in dokumentarci za mlade in izbrane starejše oddaje.

Skit pa je splet vsebin za mlade. Na njem se prepletajo najaktualnejše teme, interaktivne vsebine in izpovedi neobičajno običajnih posameznikov, ki sestavljajo mozaik zgodb. Pozornost je posvečena podajanju informacij prek videovsebin in podkastov, s katerimi želimo privabiti pozornost mladih uporabnikov.