Dekleta ne jočejo - Tatjana, Marina in Suzi bodo dokazale, da lahko posle vodijo tudi (krhkejše) ženske. Foto: iz filma
Dekleta ne jočejo - Tatjana, Marina in Suzi bodo dokazale, da lahko posle vodijo tudi (krhkejše) ženske. Foto: iz filma
false
Tatjanin mož in Suzijin oče leži v bolnišnici, posle je treba voditi brez prestanka. Foto: iz filma
false
Nina Rakovec, Tanja Ribič in Maša Derganc kot izterjevalke dolgov. Foto: iz filma

, drugi celovečerni film Matevža Luzarja, je sprejet na prestižni mednarodni festival Prix Europa v Berlinu. Film, ki je nastal v produkciji Igranega programa Televizije Slovenija, bomo slovenskemu občinstvu premierno predstavili v sredo, 16. septembra, ob 21.30 na Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Gledalci TV Slovenija si ga bodo lahko na televizijskih ekranih ogledali predvidoma decembra letos.

Prix Europa, kamor se je uvrstil naš celovečerec, je največji mednarodni festival televizijskih, radijskih in spletnih programov. Dekleta ne jočejo bodo v Berlinu predvajana v tekmovalnem programu TV Fiction Award, ki je namenjen televizijskim igranim filmom. Filmski festival v Berlinu se bo začel v soboto, 17. oktobra, in bo potekal teden dni - do 24. oktobra.

V filmu spremljamo Tatjano (Tanja Ribič), katere brezskrbno življenje se konča, ko ustrelijo njenega moža Mileta. Če hoče preživeti in mu stati ob strani med okrevanjem v bolnici, mora sama prevzeti njegov posel. Tako se skupaj s svojo prijateljico, frizerko Marino (Maša Derganc) in pastorko Suzi (Nina Rakovec) znajde v krogu šovinizma, sumljivih poslovnežev in nevarnosti, ki jih prinaša posel na robu legalnosti.

75-minutni film je ekipa ustvarjalcev lani poleti snemala v Velenju in Ljubljani. V glavnih vlogah nastopajo Tanja Ribič, Maša Derganc in Nina Rakovec, ob njih pa Jure Henigman, Brane Šturbej, Peter Musevski in drugi. Scenarist in režiser filma je Matevž Luzar. Direktor fotografije je Simon Tanšek, glasbo sta napisala Drago Ivanuša in Anže Rozman.