V četrti sezoni mladinske oddaje, pravzaprav glasbenih dvobojev mladinskih bendov, bodo nastopali glasbeniki iz dijaške Špil lige. Foto: logo oddaje
V četrti sezoni mladinske oddaje, pravzaprav glasbenih dvobojev mladinskih bendov, bodo nastopali glasbeniki iz dijaške Špil lige. Foto: logo oddaje
V prvi oddaji nove, četrte sezone se bodo pomerili Garlik ... Foto: Borut Gale
... in In the Attic. Kdo bo finalu? Odgovore poznata žirija in Channel Zero. Foto: Borut Gale
Zmagovalci prve sezone glasbenih dvobojev V svojem ritmu Moshead. Foto: Robert Bogataj
MRFY, zmagovalci druge sezone V svojem ritmu, so danes uveljavljen slovenski bend! Foto: Borut Gale
V tretji sezoni so žirijo najbolj prepričali Lama's Friends. Posneli so tudi čudovit videospot, ki ga najdete na youtube strani oddaje V svojem ritmu. Foto: Borut Gale

Tudi v oddajah nove sezonese prepletajo glasba, življenjski slog mladih glasbenikov, glasbeno ustvarjanje in glasbeni izziv. Serija je začinjena z glasbenim dvobojem med mladimi bendi, njihovo glasbeno znanje in predvsem inovativnost pa je tokrat v polfinalnih tekmovanjih v ljubljanskem Channel Zeru ocenjevala stalna žirija v zasedbi Maša Pavokovič, Toni Cahunek in Miha Guštin Gušti. Pomerilo se je deset bendov, pet najboljših pa se je udeležilo finala v ljubljanskem Channel Zeru, kjer so izbrali najboljšega.

Zmagovalni bendi posameznih oddaj bodo tudi letos nagrajeni s snemanjem v glasbenem studiu Radia Slovenija, v sodelovanju z ZKP RTV Slovenija pa bomo pripravili digitalno izdajo najboljših bendov V svojem ritmu 4. Najboljši bend vseh bendov letošnje sezone bomo nagradili s snemanjem videospota.

Bendi se predstavijo

7. januarja IN THE ATTIC : GARLIK
V prvi oddaji nove sezone V svojem ritmu se bosta pomerila benda In The Attic in Garlik. Prvega sestavljajo dijaki Britanske mednarodne šole v Ljubljani, ki prisegajo na dober konceptualni alternativni rok, drugega pa dijaki Gimnazije Bežigrad, ki igrajo predvsem avtorsko glasbo. Za oba benda sta značilna izstopajoča ženska vokala.

14. januarja NEKI X : FAT PIGEON
Avtorske skladbe, značilen moški vokal in alternativni grunge funk so značilnosti skupine Neki X.
Člani skupine Fat Pigeon (po novemChina Traffic)ustvarjajo pesmi za dušo, se prepuščajo trenutkom navdiha in prepletajo težko, a hkrati melodično glasbo.

21. januarja JAJA BOJZ : BAJTA 23
V tej oddaji se bosta pomerila dva dolenjska benda. Novomeški podmladek tradicionalnih dolenjskih punkerskih bendov Jaja Bojz z glasnimi rifi in angažiranimi besedili sporoča svoj kritični odnos do sveta.
Bajta 23 pa kot angažirani punkerji prisegajo na novodobno punk ideologijo.

28. januarja THE MINT : LAPSUS
Za skupino The Mint velja, da glasno, drzno in ambiciozno osvajajo slovensko glasbeno sceno, tudi kot predskupina uveljavljenim bendom in z lastnimi videospoti.
Instrumentalno in vokalno uigran bend Lapsus pa odlikujeta smisel za humor in jasna vizija.

4. februarja TOOTH IN THE SKY : CONA 40
Mlad celjski bend Tooth in the Sky se počasi prebija in vse bolj sooblikuje štajersko glasbeno sceno. Člani se žanrsko opredeljujejo kot rokovski bend in bi se radi uveljavili z lastnim slogom. Člani glasnega primorskega benda Cona 40 so navdušeni nad igranjem v klubskem vzdušju, kjer lahko s svojimi avtorskimi komadi navdušijo občinstvo.

Veliki finale

11. februarja Kdo bo najboljši?
V zadnji oddaji se bo v velikem finalu pomerilo pet najboljših bendov. Mladi glasbeniki bodo nastopili s priredbami ljudskih, narodnih in revolucionarnih pesmi, najboljšega med vsemi pa bo izbrala strokovna žirija. Naloga ne bo lahka ne za bende ne za komisijo.

Dogajanje in informacije o oddaji lahko gledalci spremljajo na Facebooku in youtubu. Tam so tudi videospoti zmagovalcev preteklih sezon: Moshead, Murphy in Lama's Friends.

Oddajo pripravljajo scenaristka Katarina Nikolov in režiserja Ema Muc in Aleš Žemlja.

Viri fotografij: Borut Gale, Robert Bogataj in logo oddaje

Fotografije v polni resoluciji najdete tukaj.