Na sporedu bo namreč prenos najprestižnejše kolesarske dirke na svetu – dirke po Franciji.

Lanskoletni zmagovalec francoske pentlje je Slovenec Tadej Pogačar. Foto: https://www.charte-tdf.com/2021/tdf-partenaires/en/visuel.php
Lanskoletni zmagovalec francoske pentlje je Slovenec Tadej Pogačar. Foto: https://www.charte-tdf.com/2021/tdf-partenaires/en/visuel.php

Televizija Slovenija bo med 26. junijem in 18. julijem 2021 na svojem drugem programu prenašala vseh 21 etap tega vzdržljivostnega kolesarskega tekmovanja. Kolesarji, ki bodo premagovali razdaljo 3383 kilometrov na 108. dirki po Franciji, bodo imeli na voljo le dva dneva počitka. Dirka je sestavljena iz osmih ravninskih, šestih gorskih in petih hribovitih etap ter dveh kronometrov. Gledalcem bomo tokrat prvič ponudili tudi prenos uradne predstavitve ekip, ki bo v četrtek, 24. 6. 2021, ob 18.30 na TV SLO 2.

Komentator vseh etap dirke na TV SLO 2 bo Tomaž Kovšca, strokovni komentator pa Martin Hvastija. Novinar Miha Mišič bo prenose popestril z zanimivimi statističnimi podatki, ob koncu tedna se mu bo kot strokovni sodelavec v studiu pridružil naš nekdanji kolesar Tadej Valjavec. Informacije s terena in zakulisne zgodbe bodo iz Francije posredovali David Črmelj, Tomaž Hudomalj in Petra Mušič.

Vse informacije o dirki po Franciji boste našli tudi na posebnem podportalu www.rtvslo.si/tour, kjer si boste lahko v živo ogledali vse etape, uporabniki pa se bodo lahko pomerili tudi v Navidezni dirki.

Tudi Val 202 bo ponudil široko paleto oddaj in vsebin, povezanih s kolesarsko dirko po Franciji. Radijske ekipe se bodo izmenjevale na prizorišču in skušale ponuditi vpogled v zakulisje prek socialnih omrežij. V prenosih bodo ujeli vse ključne trenutke dirke po Franciji, ob gorskih etapah bodo poskrbeli za studijski program v Ljubljani s širokim naborom strokovnih gostov, ki bodo vsebinsko popestrili spremljanje dirke. Vsako jutro vam bodo ponudili vrhunce minulega dne in s kolesarskim podkastom ponudili analize po koncu etap. Kolesarska dirka po Franciji bo stalnica informativnih oddaj in Navala na šport, s prizorišča vas bodo nagovarjali Igor Tominec, Dare Rupar, Jan Grlic in Luka Dolar.