Med dvema največjima kolesarskima dirkama, po Italiji in Franciji, bo za slovensko kolesarsko vročico poskrbela še dirka po Sloveniji, ki letos praznuje 30 let. Kolesarji se bodo v mednarodni konkurenci ponovno pomerili v petih etapah z neposrednimi prenosi na programih RTV Slovenija.

  • Sreda, 14. junij: Celje – Rogaška Slatina
  • Četrtek, 15. junij: Žalec – Ormož
  • Petek, 16. junij: Grosuplje – Postojna
  • Sobota, 17. junij: Ljubljana – Kobarid
  • Nedelja, 18. junij: Vrhnika – Novo mesto

Vseh pet etap si lahko ogledate na TV SLO 2, s pričetkom ob 13.20 na dan prve etape oziroma ob 12.50 vse naslednje dni. Reporterja bosta Tomaž Kovšca in Martin Hvastija. Za še bolj doživeto spremljanje dirke se bo po novem med prenosi z motorja javljal reporter David Črmelj, ki se bo vozil v karavani. Ob prenosih ne zamudite tudi studijskega uvoda in kratke analize po etapi. Voditelj studia je športni komentator in novinar Miha Mišič. O aktualnem športnem dogajanju na slovenskih cestah boste lahko izvedeli tudi v dnevnoinformativnih oddajah Televizije Slovenije.

Val 202 bo s terenskim studiem neposredno ob progi v Rogaški Slatini, Ormožu, Postojni, Kobaridu in Novem mestu. Z živim radijskim programom med 10.00 in 15.30 boste lahko uživali v prenosih najzanimivejših trenutkov, intervjujih, podkastu Tour 202 in prisluhnili tudi življenjskim zgodbam iz lokalnih okolij. S kolesarskimi strokovnjaki bodo pomen dirke po Sloveniji izpostavili športni reporterji Igor Tominec, Luka Dolar in Jan Grilc. Z radijskimi voditelji Anjo Hlača Ferjančič, Alešem Smrekarjem in Urošem Volkom boste lahko preverili vdušje ob trasi in spoznali številne znane in manj znane zanimivosti, ki jih ponuja Slovenija.

Dirko si bo mogoče ogledati tudi na portalu MMC. Na rtvslo.si bo zainteresirane pričakal poseben podportal Dirke po Sloveniji s svežimi informacijami, intervjuji in analizami.