Voditelja oddaje Stopimo skupaj za slovenske gasilce bosta Lorella Flego in Saša Krajnc. Foto: Arhiv RTV SLO
Voditelja oddaje Stopimo skupaj za slovenske gasilce bosta Lorella Flego in Saša Krajnc. Foto: Arhiv RTV SLO

V največjem požaru v naravnem okolju v zgodovini Slovenije so veliko upanje in edino rešitev predstavljali pogumni in požrtvovalni poklicni in prostovoljni gasilci. Kar 17 dni se je na slovenskem Krasu z ognjeno stihijo borilo več tisoč požrtvovalnih in prizadevnih gasilk in gasilcev. Uničene je bilo ogromno opreme, veliko opreme je dotrajane in neprimerne za gašenje obsežnih požarov v naravi. Običajno oni pomagajo nam, tokrat pa lahko mi pomagamo njim. Za njihovo požrtvovalnost se jim lahko zahvalimo s prispevki za nakup opreme.

Neverjeten pogum in požrtvovalnost so ob največjem požaru v zgodovini Slovenije pokazali gasilci. Nesebično so pomagali ljudem v stiski, pri reševanju njihovih domov, gozdov, kmetijskih površin in uspešno po več dneh neutrudnega boja pogasili ognjene zublje, ki so pogoltnili kar 3500 hektarjev kraške krajine. Izgubili so veliko opreme, uničil ali poškodoval jo je požar. V zahvalo gasilcem in v pomoč pri nakupu opreme na RTV Slovenija pripravljamo oddajo Stopimo skupaj. V čast mi je, da lahko pri oddaji sodelujem. Stopimo skupaj 25. avgusta ob 20. uri na TV SLO 1.

Saša Krajnc

V četrtek, 25. avgusta, bo RTV Slovenija skupaj z vami pomagala tem herojem. Pripravljamo dobrodelno akcijo Stopimo skupaj za slovenske gasilce, s katero želimo v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije in z vašo dragoceno pomočjo zbrati čim več sredstev. Zbrana finančna sredstva bodo v celoti namenili nakupu manjkajoče in uničene gasilske opreme.

Nemogoče je spregledati neverjetno delo, ki so ga v zadnjih mesecih opravili gasilci. Dokazali so skrajno mero strpnosti, pripravljenosti, poguma in vsi smo ostali brez besed. Rešili so življenja in naravo, delali v neznosnih pogojih, zdaj pa je čas, da jim mi pomagamo. Sodobna gasilska oprema je še kako pomembna za dober rezultat. Stopimo torej skupaj za slovenske gasilce 25. avgusta ob 20.00 na TV SLO 1!

Lorella Flego

Na posebnih telefonskih številkah 01/472 00 11 in 01/473 98 78 bomo na dan dobrodelne akcije med 20. in 22. uro zbirali prispevke za nakup gasilske opreme, ki je ni dovolj, mnogokrat je že obrabljena in pomanjkljiva. Naši gostje gasilci bodo ob dopisnikih RTV Slovenija spregovorili o tem, kar so v minulih tednih doživljali na terenu, kako so pomagali odstranjevati ovire in kaj bi bilo s primerno opremo še lažje narediti. V glasbenem delu pa bodo nastopili Tinkara Kovač, Raiven, Nuša Derenda, Eva Boto, Saša Lešnjek, LPS, Ansambel Spev in Polkaholiki.
Skozi dobrodelno oddajo vas bosta popeljala Lorella Flego in Saša Krajnc.

Stopimo skupaj za slovenske gasilce lahko v četrtek, 25. avgusta, v neposrednem prenosu ob 20. uri spremljate na 1. programu TV Slovenija, 1. programu Radia Slovenija ali prek spleta na www.rtvslo.si.

Dobrodelno oddajo bomo ponovili v nedeljo, 28. avgusta, ob 13.25 na 1. programu TV Slovenija. Prostovoljne denarne prispevke boste lahko oddali tudi med ponovitvijo.

Vse možnosti za donacije v okviru dobrodelne akcije Stopimo skupaj za slovenske gasilce

° na posebni telefonski številki 01/472 00 11 na dan dobrodelne akcije v četrtek, 25. avgusta 2022, med 20. in 22. uro in v času ponovitve v nedeljo, 28. avgusta 2022, med 13.25 in 15.25;
° na posebni telefonski številki 01/473 98 78 na dan dobrodelne akcije v četrtek, 25. avgusta 2022, med 20. in 22. uro;
° s poslanim SMS-sporočilom s ključno besedo GASILEC5 na številko 1919 boste prispevali 5 evrov;
° prek spletnega obrazca na www.gasilec.net;
° z nakazilom na TRR:
NAZIV AKCIJE: STOPIMO SKUPAJ
SEDEŽ ORGANIZACIJE: TRŽAŠKA CESTA 221, 1000 LJUBLJANA
POSLOVNI RAČUN: SI56 0430 2000 1806 027
NAMEN: NAKUP GASILSKE OPREME
REFERENCA ZA NAKAZILA: 24517