Foto: Žiga Culiberg/Žiga Culiberg
Foto: Žiga Culiberg/Žiga Culiberg
Kviz Vem! I Petek, 8. 12. 2017 ob 18.20 na TV SLO 1 Foto: Žiga Culiberg/Žiga Culiberg
Slovenski pozdrav I Petek, 8. 12. 2017 ob 20.00 na TV SLO 1 Foto: NASA/JPL-Caltech
Kdo bi vedel Sobota, 9. 12. 2017 ob 20.00 na TV SLO 1
Kdo bi vedel Foto: Žiga Culiberg
Vikend paket I Nedelja, 10. 12. 2017 ob 17.20 na TV SLO 1 Foto: Žiga Culiberg/Žiga Culiberg

Praznični december zna biti za otroke v stiski zelo težak in zato smo se na Razvedrilnem programu TV Slovenija odločili, da med naredimo nekaj dobrega s pomočjo gledalcev. Radi bi pomagali družinam in predvsem otrokom, ki so bolni ali živijo v pomanjkanju. Verjemite, pomoč res nujno potrebujejo.

V oddajah Vem!, Slovenski pozdrav, Kdo bi vedel in Vikend paket, bomo skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije kot najbolj zaupanja vredno humanitarno organizacijo v Sloveniji izpeljali vikend praznične dobrodelnosti.

»V Razvedrilnem programu imamo bogato tradicijo in odlične izkušnje v humanitarnih projektih, ki so pomagali iz stiske že stotinam otrok. Tudi v letošnjem prazničnem decembru smo želeli 'pristaviti svoj lonček'. Pravzaprav želimo še enkrat dokazati, da so naši gledalci sočutni in da se zmeraj odzovejo ob klicu na pomoč. Naša naloga ni samo zabava, ampak tudi ozaveščanje gledalcev, da je pomagati ljudem v stiski plemenita stvar, v kateri smo vsi zmagovalci.«

Mario Galunič, urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija

Kviz Vem!
Petek, 8. 12. 2017 ob 18.20 na TV SLO 1

Dobrodelni vikend TV Slovenija bomo začeli v kvizu VEM!, v katerem bodo za prvi dve družini zbirali predstavniki našega partnerja pri projektu: blogerka Eva Ana Kazić, osebna trenerka Hana Verdev in vodja marketinga pri Lidlu Valentin Bufolin.

Slovenski pozdrav
Petek, 8. 12. 2017 ob 20.00 na TV SLO 1

Znana bo zmagovalna družina rubrike Družina poje: bodo to Pušaverjevi iz Makol ali Kavklerji iz Laporja? V sodelovanju z ZPMS pomagamo dvema družinama, gledalci pa lahko pokličejo posebno številko ali pošljejo kratko sporočilo. V studiu bodo še ans. Saša Avsenika, Monika in Grega Avsenik, z novo skladbo Nuša Derenda, ans. Unikat, družinski trio Pogladič ter Mambo kings. Na odru bo vseh deset družin, ki so se predstavile v jesenski seriji oddaj. Nasmejala pa nas bo tudi Urška Vučak Markež.

Kdo bi vedel
Sobota, 9. 12. 2017 ob 20.00 na TV SLO 1

Tokratna oddaja Kdo bi vedel je del dobrodelnega vikenda na Televiziji Slovenija. Med vikendom bomo s pomočjo Zveze prijateljev mladine zbirali denar za družine v stiski. Seveda pa bodo na svoj račun še vedno prišli tudi gledalci v studiu. V tokratni oddaji bosta gosta diva slovenske glasbe Helena Blagne ter slovenska igralska legenda Janez Hočevar Rifle. Veliko se bomo smejali, norčije bosta zganjala nagajiva kapetana Ana Maria Mitić in Miha Brajnik, svoje goste pa bo na poti do zmage vodil Saša Jerković. Ob koncu oddaje bo prav toliko denarja, kot ga bodo zaslužili gledalci na zmagovalni tribuni, podarjen še družinam v stiski.

Vikend paket
Nedelja, 10. 12. 2017 ob 17.20 na TV SLO 1

Oddaja Vikend paket zaključuje dobrodelni vikend in ob koncu oddaje bo predstavnica podjetja Lidl Slovenija Tina Cipot predala celotni znesek donacije Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Gosta oddaje bosta kuharski mojster Tomaž Kavčič in njegova pomočnica – radovedna deklica Ema. Njuno poslanstvo je spodbuditi družine, da v kuharijo vključujejo tudi svoje najmlajše ter s tem ustvarijo družinsko doživetje, ki povezuje izobraževanje z aktivnim družinskim druženjem ter daje prednost družinskim vrednotam. Posebej za to priložnost bosta napekla celo škatlo piškotov, ki jih bodo poleg donacije prejeli otroci družin Zveze prijateljev mladine Slovenije. Seveda bo v Vikend paketu tudi znano, koliko denarja so prispevali za 10 družin gledalci vseh štirih oddaj.

S klicem na številko 090 93 30 93 boste darovali 1,25 evra.
Če želite darovati več, lahko pošljete SMS s ključno besedo ZPMS5 na 1919, kar vas bo stalo 5 evrov.