Reporterka Mojca spremlja dramo, ki se odvija v idiličnem mestecu na sončni strani Alp - Jebovlju. Foto:
Reporterka Mojca spremlja dramo, ki se odvija v idiličnem mestecu na sončni strani Alp - Jebovlju. Foto:
Ivan in Zoki terorizirata celo Jebovlje.
Ivan in Zoki s svojimi pomočniki terorizirata celo Jebovlje.
Tinka v Jebovlju najde ekipo za naslednjo sezono.
Tinka v Jebovlju najde ekipo za naslednjo sezono.

Kaj prinaša celovečerec?
Film scenarista in režiserja Bojana Krajnca ter producenta in programerja Tadeja Fiusa predstavlja zgodbo, ki ste jo v nadaljevanjih spremljali že spomladi v oddaji Poldnevnik. Film in nadaljevanka sta nastala v produkciji Televizije Slovenija in Media Atlas. Bojan Krajnc pred premiernim predvajanjem animiranega celovečerca sporoča: »Film je zagotovo svojevrsten dokument našega časa, obdobja, ki se ga bomo nekoč spominjali po tem, da smo po sreči v nesreči imeli nesrečo s srečo. In v teh bizarnih okoliščinah satira težko tekmuje z realnostjo.«

Kaj se dogaja v Jebovlju?
Reporterka Mojca Mavec spremlja dramo, ki se je zgodila čisto blizu vas. V Jebovlju, idiličnem mestecu na sončni strani Alp, vlada prava drama. Prebivalci so postali talci, mesto terorizirata Ivan in Zoki s svojimi pomočniki. Majhni skupinici na čelu z Alenko ponoči uspe pobegniti skozi jašek v kanalizacijo. Oboroženi ugrabitelji se poženejo za njimi. Prisebni talci zaprejo vse jaške in naenkrat se zdi, da svet ni eden, ampak sta svetova dva. Zgoraj se dogajajo čudeži, spodaj se borijo za oblast in preživetje.

Film je poln obratov, bizarnih situacij in nadrealističnih scen. V njem sodeluje več kot štirideset likov, ki so jim glasove posodili naši najboljši govorni imitatorji od Jureta Mastnaka in Tilna Artača do Saša Hribarja.