Prvenstvo gostijo štiri mesta, in sicer Ljubljana, Celje, Podgorica in Skopje, za naslov prvaka se bo pomerilo šestnajst reprezentanc. Prve tri reprezentance se bodo kvalificirale za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto, zmagovalec pa si zagotovi tudi vstopnico na prihodnjih poletnih olimpijskih igrah leta 2024.

Slovenske rokometašice bodo igrale v skupini B v, njihove nasprotnice bodo Danke, Švedinje in Srbkinje. Prvo tekmo bodo proti reprezentance Danske Slovenke odigrale v petek, 4. novembra 2022. Iz vsake izmed štirih skupin se bodo v drugi del tekmovanja uvrstile po tri najboljše reprezentance.

Športni program Televizije Slovenija bo z evropskega prvenstva prenašal vse tekme slovenske reprezentance, večino zanimivih tekem drugih nastopajočih, polfinala in finale. Tekme slovenske ekipe bodo na prizorišču spremljali Tomaž Kovšca, Tomaž Hudomalj in Primož Podsedenškek, skupaj s strokovnimi sodelavci Majo Užmah, Ognjenom Backovićem in Neli Irman. Ob slovenskih tekmah pripravljamo tudi studijski del, ki ga bosta vodila Bojana Knez in Anže Bašelj. Gostje bodo različni rokometni strokovnjaki, slišali boste izjave reprezentantk takoj po tekmi ter izvedeli tudi kakšno njihovo skrivnost.

Val 202 bo intenzivno v živo spremljal vse tekme slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu in dogajanje, povezano s slovensko reprezentanco. Osrednji reporter bo Marko Pangerc. Tekme slovenske reprezentance bomo na radijskih valovih spremljali v živo s studijskim delom pred in po tekmah, v navalih na šport in v dnevnem programu. Dejavni bomo tudi na socialnih omrežjih.
Evropsko prvenstvo za rokometašice bo tudi priložnost tudi za promocijo enakosti v športu. Osvetljevali jo bomo v seriji pogovorov z najvidnejšimi predstavnicami štirih športov s žogo, tik pred prvenstvom bo to ena najboljših rokometašic na svetu Ana Gros.

Evropsko rokometno prvenstvo bomo podrobno spremljali tudi na spletni strani Multimedijskega centra RTV Slovenija, v okviru katerega smo pripravili posebni podportal, ki ga najdete na naslovu https://www.rtvslo.si/sport/rokomet/ep-v-rokometu-2022-z/. Na njem boste lahko prebrali prav vse zanimive informacije o prvenstvu. Za popestritev pripravljamo številne intervjuje, zgodbe in statistične zanimivosti. Prek MMC-ja si boste lahko ogledali v živo tudi vse tekme, ki jih bo prenašala Televizija Slovenija.