Ana Soklič. Foto: Bojan Simončič
Ana Soklič. Foto: Bojan Simončič

Izbor se je trenutno zožil zgolj na tri skladbe. Razvedrilni program bo v sodelovanju z izvajalko in z mnenjem strokovne komisije v naslednjih dneh odločal o primernosti ene ali dveh skladb za Emo 2021.

Izbor EMA 2021 bo posvečen tudi 60-letnici sodelovanja Slovenije – nekoč še v okviru nekdanje skupne države – na Pesmi Evrovizije. Leta 1961 je Jugoslavija v Cannesu prvič nastopila na evrovizijskem tekmovanju s skladbo Neke davne zvezde slovenskega avtorja, velikana slovenske zabavne glasbe Jožeta Privška. Skladbo je izvedla Ljiljana Petrović. Pet let pozneje pa je na Pesmi Evrovizije prvič nastopila slovenska pevka Berta Ambrož s skladbo Brez besed. Glasbo je napisal še en velikan slovenske zabavne glasbe, letos pokojni Mojmir Sepe, avtorica besedila je Elza Budau. Na Emi 2021 se bomo v šov programu sprehodili skozi uspešne nastope Slovenije in nekdanje skupne države na Pesmi Evrovizije.

Ana Soklič Foto: Adrian Pregelj
Ana Soklič Foto: Adrian Pregelj

Pesem Evrovizije bo maja v nizozemskem Rotterdamu. Slovenska skladba bo najprej tekmovala v 1. predizboru 18. maja. Če se bo uvrstila v prvo deseterico, pa jo bomo slišali še v evrovizijskem finalu 22. maja 2021.

Voda - uradni video

Ana Soklič je v decembru objavila uradni, skoraj 8-minutni video z zmagovalno skladbo Eme 2020 - Voda. Posvetila ga je svoji stari mami.