LUMA, Stela Sofia, LPS in Leya Leanne so zmagovalci Eme freš, izbora, ki neuveljavljenim glasbenikom daje priložnost, da se predstavijo širšemu občinstvu in se skupaj z že uveljavljenimi glasbeniki potegujejo za vstopnico do evrovizijskega Torina.

Slavili so LUMA, Stela Sofia, LPS in Leya Leanne. Foto: Jan Pintar
Slavili so LUMA, Stela Sofia, LPS in Leya Leanne. Foto: Jan Pintar
Arne, Melani Mekicar in Eva Boto so bili voditelji finalne oddaje EMA freš. Foto: Jan Pintar
Arne, Melani Mekicar in Eva Boto so bili voditelji finalne oddaje EMA freš. Foto: Jan Pintar

O izboru EMA freš
EMA 2022 se je s prvim delom izbora EMA freš začela že 29. novembra 2021 na spletu. V štirih tednih se je 24 mladih izvajalcev potegovalo za svojo možnost, da se uvrstijo v finalni izbor Eme freš. Izmed 24 izbranih izvajalcev oz. skladb smo na koncu spletnega tekmovanja dobili 14 najbolj freš finalistov. V sklepnem dejanju, finalnem izboru, ki se je odvil 28. januarja 2022 v studiu 2 Televizije Slovenija, se je EMA freš preselila na televizijske ekrane. Voditelji so bili Melani Mekicar, pevka Eva Boto in raper Arne. Slednja sta nastopila tudi v spremljevalnem programu.

Štirinajsterica se je predstavila v naslednjem vrstnem redu: Mia Vučković (Telenovela), De Liri (Obstajam), Jon Vitezič (Jesus style), INA (Moj dopamin), Marijan & Špela (I am so in love), Stela Sofia (Tu in zdaj), Leya Leanne (Naked), Nika S. (Počakaj me), Katja Kos (Deadly flower), Jaka Hliš (Svoje sreče krojač), Anja Vodošek (Maniac), Emma (Moja sreča), LPS (Disko) in LUMA (All in).

Dva zmagovalca predizbora EMA freš so izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem, dva pa tričlanska žirija, ki so jo sestavljali pevka in glasbenica Maja Keuc Amaya, urednica oddaj v Razvedrilnem programu TV Slovenija Maša Kljun in skladatelj Matjaž Vlašič.

Skozi tri večere letošnje Eme vas bosta popeljala Bojan Cvjetićanin in Melani Mekicar. Foto: Adrian Pregelj
Skozi tri večere letošnje Eme vas bosta popeljala Bojan Cvjetićanin in Melani Mekicar. Foto: Adrian Pregelj

EMA 2022 v treh večerih
Prve tri februarske sobote bodo na TV SLO 1 rezervirane za letošnji izbor EMA 2022. V dveh predizborih bomo slišali 20 tekmovalnih skladb, 16 uveljavljenih glasbenikov in 4 zmagovalcev Eme freš. Gostitelja vseh treh večerov bosta voditeljica Melani Mekicar ter glasbenik in pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin.

Prvi predizbor bo v soboto, 5. februarja, ob 20.20 z neposrednim prenosom na TV SLO 1. Nastopilo bo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca Eme freš v naslednjem vrstnem redu: July Jones, David Amaro, Le Serpentine, Bowrain & Brina, LUMA, Stela Sofia, Jonatan Haller, Batista Cadillac, Zala Smolnikar - Z Á L I in Manouche.


izvajalecnaslovglasbabesediloaranžma
1JULY JONESGIRLS CAN DO ANYTHINGJuly Jones, Toby ScottJuly Jones, Toby ScottJuly Jones, Toby Scott
2DAVID AMAROŠE VEDNO SI LEPAGoran ŠaracRok LunačekAleksandar Valenčić
3LE SERPENTINETUD TEB SE LAHK ZGODIŽiga JokićŽiga JokićŽiga Jokić, Žiga Rezar
4BOWRAIN & BRINAČAS JEBowrainGregor KosiBowrain, Mario Babojelić, Luka Uršič – KALU
5LUMAALL INLucija Harum, Martin Vogrin Lucija Harum, Martin Vogrin, Vid Turica Martin Vogrin, Vid Turica
6STELA SOFIATU IN ZDAJStela Sofia, Žan Serčič Žan SerčičŽan Serčič
7JONATAN HALLEROBZORJEJonatan Haller Pereira, Satja Medvešek, Dvided21Jonatan Haller Pereira, Miha RednakSatja Medvešek, Dvided21, Jonatan Haller Pereira
8BATISTA CADILLACMIM PRAVILMatija Koritnik, Urban Lutman, Martin Štibernik, Tadej KoširMatija Koritnik, Benjamin Krnetić, Martin ŠtibernikMartin Štibernik
9Zala Smolnikar - Z Á L IV OGLEDALUZala SmolnikarZala SmolnikarZala Smolnikar
10MANOUCHESI SAMA?Robert PiklRobert PiklRobert Pikl, Luka Ipavec, Krešimir Tomec

Teden dni kasneje, 12. februarja, ob 20.20 boste lahko na TV SLO 1 spremljali še drugi predizbor, v katerem boste slišali še 10 novih skladb, ki jih bodo izvajalci predstavili v naslednjem vrstnem redu: Mia Guček, Gušti feat. Leyre, Klara Jazbec, Vedran Ljubenko, Leya Leanne, LPS, Anabel, BQL, Hauptman in Eva Moškon.


izvajalecnaslovglasbabesediloaranžma
1MIA GUČEKINDEPENDIENTEMia Guček, Octavian Rasinariu, Patrick JamnikMia Guček, Octavian Rasinariu, Patrick JamnikPatrick Gold, Patrick Jamnik
2GUŠTI feat. LEYRENOVA ROMANTIKAMiha Guštin - GuštiMiha Guštin - GuštiŽare Pak
3KLARA JAZBECVSE KAR IMAMRaayMarjetka VovkRaay Music
4VEDRAN LJUBENKOH2O DIETAVedran Ljubenko, Jakov ZadroVedran Ljubenko, Igor BračičVedran Ljubenko, Jakov Zadro
5LEYA LEANNENAKEDLeya Leanne, Shawn Myers, Jonas Gladnikoff Shawn Myers Leya Leanne, Jonas Gladnikoff
6LPSDISKOFilip Vidušin, Žiga Žvižej, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek Filip Vidušin, Žiga Žvižej, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek Filip Vidušin, Žiga Žvižej, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek, Jakob Korošec
7ANABELTENDENCYAna Tržan - AnabelAna Tržan - AnabelŽan Serčič
8BQLMAJRaay, Anej PiletičMarjetka VovkRaay Music
9HAUPTMANSLEDIMŽan Hauptman, Vid TuricaŽan HauptmanŽan Hauptman, Vid Turica
10EVA MOŠKONKLIKINermin PuškarSrečko MeolicNace Jordan

Iz vsakega predizbora se v finalni izbor uvrsti šest skladb (tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju žirije). V finalnem izboru, ki bo v soboto, 19. februarja, ob 20.20 na TV SLO 1 se bo tako predstavilo 12 skladb. Zmagovalna skladba bo določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50-50.

16 uveljavljenih glasbenikov, ki bodo nastopili na izboru EMA 2022. Foto: EMA / osebni arhiv izvajalcev
16 uveljavljenih glasbenikov, ki bodo nastopili na izboru EMA 2022. Foto: EMA / osebni arhiv izvajalcev

Vse novosti povezane z izborom EMA 2022 lahko spremljate tudi na uradni spletni strani in na družabnih omrežjih Instagram, Facebook, Youtube in TikTok.

EMA freš: LUMA - All in
EMA freš: Stela Sofia – Tu in zdaj
EMA freš: LPS – Disko
EMA freš: Leya Leanne – Naked