24 izvajalcev se bo predstavilo na izboru EMA freš. Foto: EMA / osebni arhiv izvajalcev
24 izvajalcev se bo predstavilo na izboru EMA freš. Foto: EMA / osebni arhiv izvajalcev

EMA freš za glasbene novince
Strokovna komisija je izbrala 24 skladb oz. izvajalcev za spletni izbor EMA freš. Skladbe so še vedno v obliki delovnih verzij, tako da bodo sledilci Eme in Evrovizije dobili vpogled v sam ustvarjalni proces nastajanja skladb.

Prvi trije tedni izbora EMA freš. Foto: EMA
Prvi trije tedni izbora EMA freš. Foto: EMA
Zadnji, četrti teden tekmovanja spletnega tekmovanja EMA freš. Foto: EMA
Zadnji, četrti teden tekmovanja spletnega tekmovanja EMA freš. Foto: EMA

EMA 2022 se bo s prvim delom izbora EMA freš začela že 29. novembra na spletu. V štirih tednih se bo 24 mladih izvajalcev potegovalo za svojo možnost, da se uvrstijo v finalni izbor Eme freš, ki bo januarja 2022 na Televiziji Slovenija. Izmed 14 finalistov izbor EMA freš se bodo le štirje uvrstili naprej na izbor EMA 2022, kjer se jim bo pridružilo še 16 uveljavljenih glasbenikov.

Prvi del tekmovanja EMA freš se bo odvil na spletni strani MMC RTV Slovenija www.rtvslo.si/ema-fres od ponedeljka, 29. novembra naprej. Tri teden zapored bomo v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca in prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu - znova prek spletne ankete - glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA freš.

V zadnjem, četrtem tednu spletnega izbora EMA freš bo preostalih 15 skladb dobilo še eno priložnost, da se uvrstijo v finale izbor EMA freš. V tednu od 20. do 24. decembra se bodo vsak dan ponovno predstavili po trije izvajalci, zmagovalec dnevnega spletnega glasovanja pa se bo uvrstil v januarski finale Eme freš.

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne.

Arne, Eva Boto in Bojan Cvjetićanin bodo komentatorji sobotnih spletnih oddaj. Foto: Adrian Pregelj
Arne, Eva Boto in Bojan Cvjetićanin bodo komentatorji sobotnih spletnih oddaj. Foto: Adrian Pregelj

Pred desetimi leti sem bila sama v povsem enaki situaciji, na Misiji Evrovizija. In natančno vem, kaj izvajalci zdaj doživljajo. Naj si upajo, ker je izkušnja neverjetna!

Eva Boto

Meni je kul sodelovati pri Emi freš, ker nimam pojma o svetu Eme, kaj šele Evrovizije. Življenje brez novih izkušenj pa je samo siva pustinja.

Arne

V zadnjem letu se je pojavilo veliko novih obrazov z odlično avtorsko glasbo, ki so zelo hitro privlekli publiko na koncerte. Zato upam, da nam bo EMA freš postregla s kakšnim bombončkom.

Bojan Cvjetićanin

V drugem delu tekmovanja EMA freš se bo 14 finalistov pomerilo v dveh televizijskih oddaja EMA freš, ki bodo januarja 2022 na Televiziji Slovenija. Iz vsake oddaje se bosta po dve skladbi uvrstili na osrednji izbor EMA 2022. Eno bo izbralo občinstvo prek telefonskega glasovanja, drugo pa strokovna žirija.

Na izboru EMA freš bodo sodelovali (zapisani v abecednem vrstnem redu imen izvajalcev)


Naslov pesmiIzvajalec
1.HOČEM DAAIN'T HARMONY
2.MANIACANJA VODOŠEK
3.OBSTAJAMDE LIRI
4.A SEM DOVOLJ?ELLA
5.MOJA SREČAEMMA
6.ČRNO-BELAEVITA
7.GREMO NAPREJHVALA BROTHERS
8.MOJ DOPAMININA
9.SVOJE SREČE KROJAČJAKA HLIŠ
10.JESUS STYLEJON VITEZIČ
11.LEVO IN DESNOKATJA KOROŠEC
12.DEADLY FLOWERKATJA KOS
13.KO SVA SE PRVIČ SPOZNALALARA DOVIER
14.MOJA LEKCIJALARAYUL
15.NAKEDLEYA LEANNE
16.DISKOLPS (LAST PIZZA SLICE)
17.ALL INLUMA
18.I AM SO IN LOVEMARIJAN NOVAK & ŠPELA VELIKANJE
19.TELENOVELAMIA VUČKOVIĆ
20.IŠČEMMITJA DRAGAN
21.MAGNUM OPUSNELI JEROT
22.POČAKAJ MENIKA S.
23.WILL YOU BE ENOUGHNINA SODNIK
24.TU IN ZDAJSTELA SOFIA

Uradni spletni kanali:
www.rtvslo.si/EMAEvrovizija
www.instagram.com/EMAEvrovizija
www.facebook.com/EMAEvrovizija
www.tiktok.com/@EMAEvrovizija
www.youtube.com/EMAEvrovizija

Spletna stran za glasovanje:
www.rtvslo.si/ema-fres (prvo glasovanja bo v ponedeljek, 29. novembra 2021, ob 8. uri)