Štirje čolni za Slovenijo

Letošnje evropsko prvenstvo v veslanju bo na Blejsko jezero privabilo več kot 560 udeležencev iz 33 držav. Slovenske barve bodo zastopali štirje čolni s peterico veslačev. Prvo ime ekipe je lahki skifist Rajko Hrvat, tudi nedavni zmagovalec prve tekme svetovnega pokala v Zagrebu. V dvojcu bosta veslala Nik Krebs in Jaka Čas, v enojcu pa bosta nastopila Filip Matej Pfeifer in Nina Kostanjšek.

Športni program na RTV Slovenija

Finalne nastope najboljših veslačev stare celine lahko spremljate na TV SLO 2:

Sobota, 27. maj 2023, 13:00
Nedelja, 28. maj 2023, 10:35

Tekme bo v prenosu komentiral Leon Andrejka v družbi strokovnega sodelavca Mihe Piriha. Prenos tekem bo spremljal bogat studijski program, ki ga bo vodila Antonija Ražen. V studiu se ji bo pridružil Iztok Čop, z dodatnimi informacijami in zanimivostmi pa se bo iz regatnega centra javljal Jani Klemenčič.

O aktualnem dogajanju na Bledu boste lahko izvedeli tudi v dnevnoinformativnih oddajah Televizije Slovenije.

Poslušalci lahko vrhunce evropskega prvenstva ujamete na drugem programu Radia Slovenija - Valu 202. V nedeljo pripravljajo terenski, športno obarvan studio, ki bo prepleten z lokalnimi zanimivostmi. Nedeljski gost bo Luka Špik, ki je tako kot že omenjena Iztok Čop in Jani Klemenčič, nosilec olimpijske medalje. Športnim zanimivostim in odzivom pred radijskim etrom boste lahko prisluhnili vse dni tekmovanj tudi v informativnih oddajah in Navalu na šport.

Sveže informacije o športnem dogajanju in rezultati slovenskih tekmovalcev vas bodo prav tako pričakali na spletnem portalu MMC na rtvslo.si.

Bled znova gosti veliko tekmovanje

Na Bledu je v preteklosti potekalo več velikih tekmovanj, evropsko prvenstvo v veslanju pa se bo na Blejskem jezeru odvijalo drugič, prvič se je leta 1956. Svetovno prvenstvo v veslanju je Bled gostil štirikrat, dvakrat pa tekme svetovnega pokala.