Gledalci oddaje Misija Liverpool bodo lahko v soboto, 4. februarja 2023, izvedeli vse podrobnosti nastanka letošnje skladbe, s katero se bo Slovenija predstavila na izboru za Pesem Evrovizije, ki jo letos v imenu Ukrajine gosti Liverpool.

Joker Out, Foto: Primož Lukežič
Joker Out, Foto: Primož Lukežič

Spremljali bomo decembrsko ustvarjalno pot članov skupine Joker Out v Hamburg, kjer so posneli angleški album in tudi letošnjo evrovizijsko skladbo. Pred kratkim pa je v Sloveniji nastal tudi videospot, ki si ga bomo prav tako premierno ogledali v sobotni oddaji.
Skladba, ki bo na liverpoolskem odru odpeta v slovenščini, ostaja zvesta zvoku skupine Joker Out. »Evrosong že dolgo ni žanrsko opredeljen ali omejen. Ostajamo zvesti sebi, ne glede na to, kje in kdaj nastopamo,« so povedali letošnji evrovizijski predstavniki.

Oddaja Misija Liverpool bo poleg glavnih zvezd večera skupine Joker Out gostila tudi številne druge glasbenike, ki so tesno povezani z evrovizijskimi zgodbami preteklih let. Na odru studia 1 Televizije Slovenija bodo nastopili Amaya, LPS, Nuša Derenda in Tomaž Mihelič. V spremljevalnem programu pa bo tokrat z nami tudi kantavtorica Konstrakta, ki je leta 2022 na izboru za Pesem Evrovizije zastopala Srbijo.

Člani Joker Out, sicer dolgoletni navdušenci nad Evrovizijo, že aktivno pripravljajo konceptualizacijo nastopa na velikem evrovizijskem odru, svoja prizadevanja pa bodo v prihodnjih tednih in mesecih usmerili tudi v nastope in krepitev svoje prepoznavnosti po različnih evropskih velemestih. Slišali jih bodo v Madridu, Barceloni, Varšavi in Amsterdamu.

Ni skrivnost, da so Joker Out ta hip najbolj uspešni in kakovostni glasbeni izvajalci v Sloveniji. Zato tudi ni presenetljivo, da se na evrovizijsko pot podajajo zelo samozavestno. »Gremo na zmago! Četudi se to sliši noro, prevzetno ali nemogoče, vemo, da bomo le s tako drznim odnosom dosegli maksimalen izkupiček.«

Joker Out, Foto: Primož Lukežič
Joker Out, Foto: Primož Lukežič