Pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin in spletna 'vplivnica' Maja Pinterič bosta povezovala finale predizbora EMA Freš, ki bo 18. januarja 2020 ob 20.00 na TV SLO 1. Od desetih finalistov se bosta dva uvrstila v finale EMA 2020.

EMA 2020 se je tokrat prvič začela s predizborom EMA Freš, s katerim so mladi in še neuveljavljeni glasbeniki dobili priložnost za morebiten nastop na 65. tekmovanju pesmi Evrovizije 2020. Predizbor EMA Freš je od novembra 2019 potekal na spletu, 18. januarja 2020 pa se bo prvič preselil na televizijske ekrane.

Voditelja Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin. Foto: Žiga Culiberg
Voditelja Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin. Foto: Žiga Culiberg

Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin sta kot dva od skupno petih komentatorjev povezovala že spletni izbor.

Glasbeno pester finalni izbor EMA Freš bodo še dodatno obogatili glasbeni gostje Raiven, Lumberjack in Fed Horses.

Glasuje za svojega favorita

Enega od dveh zmagovalcev bodo izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem, drugega pa bo z glasovanjem določila tričlanska strokovna komisija. Zmagovalca Eme Freš se bosta pridružila že uveljavljenim glasbenim izvajalcem na finalnem odru EMA 2020 (njihov seznam najdete TUKAJ), ki se bodo za nastop na tekmovanju pesmi Evrovizije 2020 potegovali 22. februarja 2020.

V videu objavljamo 30-sekundne izseke končnih verzij tekmovalnih skladb finalistov EMA Freš (fotografije vseh najdete TUKAJ): Alfirev, Astrid in Avantgarden, Klarity, Lana Hrvatin, Marmoris, Parvani Violet, Pia Nina, Saška, Stella in Younite (nanizani po abecednem vrstnem redu).

Spletno predtekmovanje EMA Freš je letošnja novost projekta EMA – Pesem Evrovizije. RTV Slovenija je z njim poskušala pritegniti pozornost mlajših izvajalcev, ki glasbo poslušajo in delijo predvsem na različnih družbenih omrežij. Spletni izbor EMA Freš je na spletnem portalu www.rtvslo.si/ema-fres potekalo po sistemu izločevanja.

Spremljajte EMA 2020 tudi na družabnih omrežjih: facebook, instagram in youtube.