Zaradi velikega števila skladb je 5-članska komisija skladbe ocenjevala teden dni dlje. Namesto predvidenih treh zmagovalcev pa se je odločila, da priložnost da kar petim izvajalcem.
Zaradi velikega števila skladb je 5-članska komisija skladbe ocenjevala teden dni dlje. Namesto predvidenih treh zmagovalcev pa se je odločila, da priložnost da kar petim izvajalcem.

Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, letos obeležuje 35 let delovanja. V leto 2020 je že vstopil z novo zvočno podobo in s prenovljenimi programskimi pasovi. V pripravah na obeležitev 35. obletnice programa pa je ekipo Radia Si presenetila globalna epidemija in z njo povezane posledice. Tako so v nekaj dneh spremenili svoje načrte in zastavili glasbeni natečaj, poimenovan "35 years for you".

Ekipa Radia Si, je vse od začetka epidemije, svoje poslušalce, kot glasbenike, pozivala naj seveda ostanejo doma in ustvarjajo odlično glasbo. Tudi v preteklosti, v najbolj kriznih časih, se je namreč ustvarjala odlična glasba. Z demo posnetki dveh, še neobjavljenih skladb, so se lahko do 24. aprila 2020, prijavili uveljavljeni in neuveljavljeni izvajalci, in se tako potegovali za možnost studijskega snemanja in koncertnega nastopa ob 35-letnici Radia Si!

Specifične razmere so dovoljevale, da so se izvajalci lahko prijavili z minimalističnimi demo posnetki, torej ob spremljavi enega glasbenega inštrumenta.

V roku le meseca dni, se je na natečaj odzvalo preko 70 izvajalcev, ki so tako prijavili preko 140 novih skladb. Takšen odziv je ekipo Radia Si navdušil. Zaradi velikega števila skladb je 5-članska komisija skladbe ocenjevala teden dni dlje. Namesto predvidenih treh zmagovalcev pa se je odločila, da priložnost da kar petim izvajalcem.

Zmagovalci natečaja so tako postali:
* AKA NEOMI
* RUMEJTS
* ITCH
* WCKD NATION
* ROOSTER'S COCKTAIL

Izbrani izvajalci bodo izbrane skladbe posneli konec maja v vrhunskem Studiu 22, RTV centra Maribor. Javnosti bodo prvič predstavljene sredi meseca junija, ob 35. obletnici Radia Si.