Festival slovenske domoljubne pesmi (Foto: arhiv festivala) Foto:
Festival slovenske domoljubne pesmi (Foto: arhiv festivala) Foto:
20 let Nude (foto: arhiv Nude)
Koncert ob 20-letnici delovanja skupine Nude (foto: arhiv Nude)
Srečno 2014! z Bernardo Žarn, Blažem Švabom in Alenko Godec (Foto: Žiga Culiberg)
Srečno 2014! z Bernardo Žarn, Blažem Švabom in Alenko Godec (Foto: Žiga Culiberg)
Ku-ku - slavnostni koncert ob 85-letnici Radia Slovenija (Foto: Jani Ugrin)
Ku-ku - slavnostni koncert ob 85-letnici Radia Slovenija (Foto: Jani Ugrin)
Siddharta (Foto: Jaka Babnik)
Akustično-simfonična obletnica Siddhartinega zgodovinskega koncerta (Foto: Jaka Babnik)

2. Festival slovenske domoljubne pesmi – Mati domovina
Sobota, 21. december 2013, ob 20.05 na TVS 1
Festival slovenske domoljubne pesmi je bil letos umeščen v Grosuplje. Posnetek prireditve prinaša nastope posameznikov in skupin, kot so Jan Plestenjak, Eroica, Slovenski oktet, Oto Pestner, Marko Vozelj, Ana Dežman, Marcos Fink, Victory, Nina Strnad, Obvezna smer, Manca Izmajlova, Faraoni, Urška Arlič Gololičič, Nuša Drašček, Pop design, Mladi Dolenjci, Ansambel Gregorji, Zidaniški kvintet z Giannijem Rijavcem, Zbor pevk in pevcev šole Nade Žgur, Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija, Slovenski tamburaški orkester, Komorni zbor Slovenske filharmonije in še nekaterih drugih.

Koncert ob 20. obletnici delovanja skupine Nude
Sobota, 21. december 2013, ob 23.30 na TVS 2
Skupina Nude v letošnjem letu praznuje 20-letnico obstoja, in ob tej priložnosti so 10. oktobra 2013 v ljubljanskih Križankah pripravili jubilejni koncert v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Glasbene šole Celje z gosti. Odigrali so večino svojih uspešnic, za katere menijo, da zvenijo dobro v orkestralni izvedbi, pa tudi nekaj pesmi gostov. Slavljencem so se na odru poleg simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje, pridružili še Neno Belan, Oto Pestner, 6pack Čukur, Borut Činč, Buldožer, Bilbi, Samo Šalomon, Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, Plesna šola Superstar …

Prifarci praznujejo 25!
Sobota, 28. december 2013, ob 20.00 na TVS 1
Konec novembra je zasedba Prifarski muzikanti v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. priredila koncert ob 25-letnici delovanja, na katerega so povabili svoje glasbene prijatelje. V posnetku koncerta boste lahko slišali kar nekaj njihovih uspešnic in se spomnili mnogih nastopov in zmag na različnih festivalih. Koncert je povezovala Lara Jankovič, slavljence pa so prišli pozdravit tudi Mario Galunič, Ljoba Jenče, skupina Vocabella, Marija Ahačič Pollak, Lado Leskovar, Čuki, Severina in drugi.

SILVESTROVO
Srečno 2014!
Torek, 31. december 2013, ob 21. uri na TVS 1
Televizija Slovenija za najdaljšo noč v letu pripravlja bogat silvestrski program za vse generacije in glasbene okuse. Vaši gostitelji s treh različnih prizorišč bodo Alenka Godec, Blaž Švab in Bernarda Žarn. Več o silvestrskem programu si preberite tukaj.
Veliki koncert z gosti ob 50-letnici Aleša Klinarja – Samo milijon nas je!
Torek, 31. december 2013, ob 00.30 na TVS 1
Vsem so znane pesmi avtorja Aleša Klinarja Od višine se zvrti, To ni političen song, Samo milijon nas še živi, Svobodno sonce, Lep je dan in mnoge druge. V svoji karieri je sodeloval tudi z mnogimi ustvarjalci in izvajalci. Z delčkom njegovega širokega ustvarjalnega opusa vas bomo popeljali v začetek novega leta. Na obletniškem koncertu vas bodo poleg glavnega akterja, Aleša Klinarja Klinčija, in njegovega banda Klinči orkestra, s svojimi uspešnicami razvedrili tudi Trkaj, Matjaž Jelen, Alenka Godec, Anja Rupel, Nuša Derenda, Sergej Škofljanec, Samuel Lucas, Vojo Djuran, Pika Božič, Rebeka Dremelj, Vlado Kreslin, Novi spomini, Rock Partyzani in drugi.
Koncert Indexi in prijatelji
Torek, 31. december 2013, ob 2:30 na TVS 1
Posnetek koncerta iz Cankarjevega doma, ki ga bomo predvajali na silvestrovo, bo posvečen legendarni sarajevski skupini. Glasbenikom Fadilu Redžiću, Ranku Rihtmanu, Neni Jurinu, Miroslavu Šaranoviću, Sinanu Alimanoviću, Peci Peteju in Vernesu Ljuštaku se bodo na odru pridružili zvezdniški gosti z interpretacijami nekaterih največjih hitov Indexov. Skladbe, kot so Sve ove godine, Sanja, Bacila je sve niz rjeku, Plima, Jutro će promijeniti sve, Ti si mi bila u svemu naj, naj, bodo zazvenele iz ust glasbenih umetnikov pod producentskim vodstvom Tomislava Kašljevića.
Koncert skupine Los Van Van
Torek, 31. december 2013, ob 4:30 na TVS 1
V najdaljši noči v letu se bomo zavrteli tudi v latino ritmih. Los van van je najpomembnejša kubanska skupina, katere atributi so mešanje klasičnih salsa ritmov z vplivi hip hopa, rocka, funka, jazza in impresiven vokalni razpon. V posnetku koncerta boste lahko slišali: La Maquinaria, Un ano despues, Recibeme, El aparecido, Despues de todo, La Boberia, Somos Cubanos, Este amor que se muere, Esto te pone la cabeza mala, Eso que anda …

Perpetuum Jazzile »The show«
Sreda, 1. januar 2014, ob 20.05 na TVS 1
Skupina Perpetuum Jazzile je v dveh večerih v novembru 2013 popolnoma napolnila dvorano Stožice in navdušila obiskovalce. Že trideset let je od uradne ustanovitve skupine, ki je v tem času dosegla veliko prepoznavnost ne le doma, temveč tudi po svetu. Posebni gostje koncerta so plesalci skupine Maestro in Klemen Slakonja alias David Bowie.

KU-KU, slavnostni koncert ob 85-letnici Radia Slovenija
Sobota, 4. januar 2014, ob 20.00 na TVS 1
Radio Slovenija je ob svoji 85-letnici pripravil slavnostni koncert Ku-ku. Rdeča nit koncerta je vsem dobro znana radijska kukavica, ki se je prvič oglasila pred 85-imi leti in je do danes ostala prepoznavni znak Radia Slovenija.
Na koncertu nastopajo: Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija, Otroški in Mladinski pevski zbor RTV Slovenija, Anja Bukovec, Elena Dobravec, pianista Marjan Peternel in Gregor Dešman, Volk Folk, Ansambel Saša Avsenika, Alfi Nipič, Jožica Svete, Joži Kališnik, Murat & Jose, BiLBi, Katja Šulc, Anika Horvat, Rudi Bučar, Elevators, Tone Kregar in Jernej Dirnbek (Mi2), Grega Skočir (Big Foot Mama), Tokac (Dan D), Peter Lovšin (Pankrti), Tomi Meglič (Siddharta), Borut Marolt (Niet) in številni radijski ustvarjalci.

Akustično-simfonična obletnica Siddhartinega zgodovinskega koncerta
Sobota, 4. januar 2014, ob 21.45 na TVS 1
Siddharta je po Križankah in Bežigrajskem stadionu 17. in 18. junija 2013 že tretjič sodelovala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, a tokrat prvič akustično in pod dirigentsko taktirko Simona Krečiča.
Povod za ponovno sodelovanje je bila deseta obletnica najbolj obiskanega koncerta v zgodovini slovenske glasbe, kar do danes še ni uspelo preseči nobenemu slovenskemu glasbeniku. Letošnji kraj dogajanja je bila Gallusova dvorana Cankarjevega doma, v kateri skupina prej še ni nastopila. A tudi ta prostor ni bil dovolj velik za vse, ki so si želeli doživeti akustični koncert Siddharte s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, saj je bila dvorana razprodana kar dvakrat. Na obeh večerih je Siddharta v dobri uri in pol odigrala del ˝bežigrajskega˝ repertoarja in nekaj novejših pesmi, med katerimi je bila predstavljena do tedaj še neslišana Novi svet (Keaziree), za katero je aranžma napisal Milko Lazar.
Tistim, ki si niso uspeli zagotoviti vstopnic za ogled koncerta, premierno na ogled ponujamo posnetek junijskega koncerta.