Ekipi Infodroma se v novi sezoni pridružujejo trije novi voditelji: Katja Špoljar, ki se je gledalci gotovo spomnite iz rubrike Spletke, Klara Eva Kukovičič in Maks Dakskobler. Vsi trije se že veselijo novih voditeljskih izzivov.

Klara Eva Kukovičič, Maks Dakskobler in Katja Špoljar. Foto: Adrian Pregelj/RTV SLO
Klara Eva Kukovičič, Maks Dakskobler in Katja Špoljar. Foto: Adrian Pregelj/RTV SLO

»Zame je to velika odgovornost, saj menim, da je mlajša publika tudi najbolj kritična in iskrena. Vsekakor pa sem tudi zelo vesela in ponosna, da sem del ekipe, ki zna še tako zapletene teme predstaviti na enostaven, mladim razumljiv način, kar velikokrat ni lahka naloga,« je povedala nova voditeljica Infodroma Katja Špoljar. Že od malega si je želela postati voditeljica informativne oddaje, zato je tudi izbrala študij novinarstva, pozneje pa ugotovila, da so mladi veliko bolj zanimivi »sodelavci«. Najbolj blizu so ji živali in narava, rada pa raziskuje vse, kar je povezano s tehnologijo in družbenimi omrežji.

Ekipa Infodroma si je pred novo sezono nabrala tudi nekaj kondicije. Odpravili so se na pohodniški izlet na Kočo pri Triglavskih jezerih. Tam so se gledalcem javili na Instagramu (@tvinfodrom) z nekaj navodili, kako se varno obnašamo v gorah.
Ekipa Infodroma si je pred novo sezono nabrala tudi nekaj kondicije. Odpravili so se na pohodniški izlet na Kočo pri Triglavskih jezerih. Tam so se gledalcem javili na Instagramu (@tvinfodrom) z nekaj navodili, kako se varno obnašamo v gorah.

Klara Eva Kukovičič, ki se bo v novi sezoni Infodroma prav tako kot Katja preizkusila v vlogi voditeljice, veliko svojega časa posveti tujim jezikom in slovenščini, saj je po poklicu prevajalka, sicer pa so ji pri srcu plezanje, gorsko kolesarstvo in pohodništvo, ne predstavlja pa si življenja brez glasbe. Igra klavir, orgle, kitaro, zaključila je tudi višjo glasbeno šolo iz solo petja. »Vsi tako radi pravimo, da na mladih svet stoji. Ker pa si želimo, da je naš svet pravičen, svoboden in dober, je na nas, da na mlade prenesemo te vrednote. Biti voditelj informativne oddaje za mlade pomeni sprejeti odgovornost, da mladim prikažeš svet, kot je, a jim obenem puščaš dovolj domišljije in idej, da ga lahko izboljšajo,« o novem izzivu razmišlja Klara.

22-letni Maks Dakskobler je najmlajši sodelavec Infodroma, sicer študent tretjega letnika Dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Pravi, da bo mladim gledalcem poskušal približati na način, da bodo imeli občutek, kot da jim zanimive reči o svetu razlaga njihov starejši brat: »Predvsem bom poskušal biti preprost in odprt, ker mislim, da je zanimanje stvar zaupanja - če bodo oni zaupali meni, bomo, v to ne dvomi, rastli skupaj,« je prepričan Maks. Rad spremlja kaj se dogaja okoli njega in v vsaki temi išče uporabne informacije, ki ga krepijo na njegovi poti.

Informativna multimedijska oddaja za mlade Infodrom bo tako tudi v novi, že 9. sezoni, sledila svojemu poslanstvu mlade obveščati o tem, kaj se dogaja doma in po svetu, delila njihove zanimive zgodbe in posebne dosežke, svetovala ob najstniških tegobah, jih nagovarjala kot aktivne državljane in zagotavljala javni prostor za njihova mnenja. Mladi se bodo kot novinarji lahko preizkusili kot otroški poročevalci in sodelovali pri pripravi novinarski prispevkov.

Infodromovce lahko spremljate tudi na facebooku, youtubu, twitterju in instagramu.