Na natečaju programa Ars bomo že devetindvajsetič izbirali najboljše pisce kratkih zgodb. Dobitniki nagrad bodo po razglasitvi rezultatov svoje avtorstvo dokazali s kopijo nagrajenega dela. Predvidene so tri nagrade v vrednosti 1000, 500 in 250 evrov. Poleg teh pa lahko Radio Slovenija nekaj del, ki bodo izpolnila kriterije in pričakovanja komisije, tudi odkupi.

Oddaj svojo kratko zgodbo!

Natečaj bo letos prvič potekal samo elektronsko, zato svoje delo, dolgo do 6300 znakov s presledki, oddajte do 22. junija na Arsovi spletni strani in v ustrezno okence vpišite šifro.
Podrobnejše informacije o letošnjem natečaju za najboljšo kratko zgodbo najdete na naslednji povezavi: https://ars.rtvslo.si/2020/05/29-natecaj-za-najboljso-kratko-zgodbo-2020/

Komisija bo svoje odločitve predstavila 27. julija v oddaji Svet kulture, na teletekstu in spletnih straneh RTV Slovenija. Nagrajence in avtorje odkupljenih zgodb pa bomo predvidoma razglasili konec avgusta.

Vsa nagrajena in odkupljena dela bomo predvajali v zadnji četrtini leta v oddaji Literarni nokturno na prvem in tretjem programu Radia Slovenija.

Zmagovalno zgodbo lanskega leta Dva tisoč petsto besed, ki jo je napisala Manka Kremenšek Križman, lahko poslušate na tej povezavi: https://ars.rtvslo.si/valovi-kratkih-zgodb/, na njej so zbrane tudi vse zmagovalne zgodbe od leta 1992 naprej.

Avtorice najboljših treh kratkih zgodb 2019 so bile Iva L. Novak, Manka Kremenšek Križman in Polona Campolunghi Pegan. Foto: SOJ RTV SLO/Adrijan Pregelj
Avtorice najboljših treh kratkih zgodb 2019 so bile Iva L. Novak, Manka Kremenšek Križman in Polona Campolunghi Pegan. Foto: SOJ RTV SLO/Adrijan Pregelj