Generalni direktor imenuje odgovorne urednike na predlog direktorja Televizije oziroma Radia. Vršilec dolžnosti direktorja Televizije dr. Valentin Areh, ki se je udeležil današnje predstavitve obeh kandidatov - poleg dosedanje vršilke dolžnosti se je na razpis prijavil tudi Mitja Prek - je po opravljenih predstavitvah in izrekanju uredništva generalnemu direktorju predlagal v imenovanje oba kandidata, saj imata po njegovem mnenju ustrezne sposobnosti in znanja za delovno mesto odgovornega urednika Informativnega programa.

Generalni direktor je v kratki izjavi ob imenovanju odgovorne urednice za polni mandat zapisal, da je imelo odločilno vlogo pri imenovanju Jadranke Rebernik za odgovorno urednico njeno aktivno in uspešno sodelovanje pri izvajanju Programsko-produkcijskega načrta (PPN) za leto 2022, ki ga je Programski svet RTV Slovenija sprejel novembra lani. Kandidat Mitja Prek je lani ob sprejemanju PPN 2022 protestno odstopil z mesta urednika dopisništev, ker se s sprejetim PPN 2022 ni strinjal.

"Želim si, da bi sodelavci informativnega programa z Jadranko Rebernik dobro sodelovali in da bi še naprej ustvarjali tako bogat program kot ga te dni lahko spremljamo na Televiziji Slovenija." je še povedal generalni direktor RTV Slovenija.