Televizija Slovenija bo predvajala dve polfinalni oddaji 24. in 25. septembra ob 15.30 na TV SLO 2, veliki finale iger pa 26. septembra ob 20.00 na TV SLO 1. Foto: Jadranske igre Foto:
Televizija Slovenija bo predvajala dve polfinalni oddaji 24. in 25. septembra ob 15.30 na TV SLO 2, veliki finale iger pa 26. septembra ob 20.00 na TV SLO 1. Foto: Jadranske igre Foto:
Foto: Jadranske igre
Slovenijo bo finalu šestih Jadranskih iger zastopala ekipa iz Maribora. Foto: Jadranske igre
Foto: Jadranske igre
Mariborska ekipa. Foto: Jadranske igre

Prvi polfinale bo na sporedu v četrtek, 24. septembra, ob 15.35 na TV SLO 2. V boj za finalno vstopnico Jadranskih iger se bodo podale ekipe iz Skopja (Makedonija), Niša (Srbija), Maribora (Slovenije), Harkanyja (Madžarska), Neuma (Bosna in Hercegovina) in Paga (Hrvaška). Pomerile pa se bodo v igrah strelci, reševanje turistke, leteči vaterpolo, vino in veslo.

V petek, 25. septembra, bomo ob 15.30 na TV SLO 2 predvajali še drugi polfinale. Za uvrstitev v veliki finale bodo tekmovale ekipe iz Igala (Črna Gora), Solina (Hrvaška), Moconesija (Italija), Velenja (Slovenija), Bad Radkensburga (Avstrija) in Herceg Novija (Črna Gora). Moči bodo merili v igrah: morska alka, jadranska bitka, leteči vaterpolo, vino, mošarka in veslo.

Iz obeh polfinalov se bo na podlagi doseženega števila točk v veliki finale v Biograd na Moru uvrstilo šest držav, in sicer: Slovenija, Črna gora, Hrvaška, Italija, Makedonija in Madžarska. Slovenijo bo zastopala ekipa Maribora.
Mednarodni finale šestih Jadranskih iger si boste lahko ogledali v soboto, 26. septembra, ob 20. uri na TV SLO 1 s komentarjem Andreja Hoferja.

O Jadranskih igrah
Jadranske igre so sestavljene iz kvalifikacij, dveh polfinalov in velikega finala. Na letošnjih Jadranskih igrah bo v končnici tekmovanja sodelovalo 12 držav, s čimer se to tekmovanje mednarodno uveljavlja in se širi na celotno regijo, končnica iger pa se zaradi svoje izredne zanimivosti seli tudi na televizijske zaslone. Več kot 2000 tekmovalcev se je tudi v letošnji, že šesti sezoni podalo na teren Jadranskih iger. Preizkusili so se v modernih različicah tradicionalnih iger, na katerih jih je skozi celotno sezono bodrilo okoli 70 tisoč navijačev in podpornikov tega poletnega tekmovanja. Tudi v Sloveniji so se poleti odvijala regionalna tekmovanja oz. kvalifikacije s finalom v Kopru konec avgusta, kjer so slavili Velenjčani.

Služba za odnose z javnostjo