Paniko si lahko po vsej Sloveniji ogledate od 27. februarja. Foto: RTV SLO
Paniko si lahko po vsej Sloveniji ogledate od 27. februarja. Foto: RTV SLO
Vera in Tamara, kolegici v službi, se spoznata na kavne usedline. Foto: Miloš Srdić
Družinski prijatelj, Jasnin mož Mitja, bi lahko bil moški iz kavne usedline, ki bo Vero rešil iz te zakonske bede. Foto: Miloš Srdić
Vera nima več časa za najstniško hčer Marinko. Foto: Miloš Srdić

Vero, zatrto, zdolgočaseno in v vsakdanjo rutino ukalupljeno štiridesetletnico, obsede misel, da ne bo nikoli več zaljubljena, da njeno življenje nikoli več ne bo la vie en rose. Čisto resno pravi prijateljici Tamari: »A si predstavljaš, da je to to in da se ti n'č več ne more zgodit'?«
V iskanju smisla v ljubezni ji napoved iz kavne usedline, da bo srečala pravega moškega, spremeni življenje. V iskanju uresničitve napovedi se ustavi ob družinskem prijatelju Mitju, čigar čarom in besedam zlahka podleže. Vera se zaljubi – in obnaša – kot najstnica in zanjo je ta ljubezen usodna. Ne samo, da se končno spusti iz mirnega kuhinjskega okolja v vročo afero, v imenu ljubezni Vera začne iznajdljivo lagati možu Rudiju in okolici, popusti pri delu v službi, zanemarja najstniško hčer … Zaradi ljubimca, za katerega verjame, da bo njen novi partner, bi se seveda takoj odpovedala dolgočasnemu zakonu. Ko Mitja prekine afero, pa se Veri sesuje svet: na milost in nemilost je prepuščena le sebi in posledici svojih nepremišljenih dejanj.
V Paniki spremljamo transformacijo ženske pri štiridesetih, ki je nihče ne opazi, v žensko, ki je opazila samo sebe. Prek duhovitih katastrofalnih dogodkov Vera skozi ljubezen do sebe postavi temelje svojega novega življenja.

Glavno vlogo Vere odigra Janja Majzelj, vlogo njenega moža Rudija Gregor Zorc, družinskega prijatelja in Verinega ljubimca Mitja Vladimir Vlaškalić, družinske prijateljice in Mitjeve žene Pia Zemljič, Verine in Rudijeve hčere Marinke Vanesa Oštir Jarič, Verino mamo igra Milena Zupančič, njeno sosedo Tinko Ivanka Mežan, Verinega odvetnika Pogačnika Jernej Šugman, Verinega šefa, zdravnika Milavca Igor Žužek, Verino sodelavko in prijateljico Tamaro pa Barbara Cerar. Direktor fotografije je Miloš Srdić, avtor glasbe Davor Herceg, montažerka Ivana Fumić, oblikovalec zvoka Robert Sršen, ​​scenograf Dušan Milavec, kostumograf Alan Hranitelj, oblikovalka maske​ Ana Lazovski. Film je posnela RTV Slovenija v koprodukciji z A Atalanto in s pridruženima producentoma NuFramom in FilmServisom.

Barbara Zemljič je na lanskem, 16. Festivalu slovenskega filma prejela posebno omembo žirije za 'postavljanje novih mej z oblikovanjem pronicljive in inteligentne zabave za širšo publiko'.