Ravnanje družbe je v teh zaostrenih razmerah v marsičem odvisno od hitrih, relevantnih in verodostojnih informacij. RTV Slovenija bo tudi v prihodnjih tednih zagotavljala aktualne in zanesljive informacije o epidemiji in z njo povezanih vladnih ukrepih. Program pa prilagajamo tudi otrokom, ki v prihodnjih dneh ostajajo doma.

Televizija Slovenija

Na TV SLO 1 bo zjutraj med 7.00 in 9.00 uro tekla oddaja Dobro jutro, med 9.00 in 11.20 pa bomo imeli poseben program za otroke in mlade. Prvo uro bo na sporedu oddaja v živo Izodrom, ki jo zaenkrat samostojno pripravljamo na TV SLO. Voditelja bosta Nik Škrlec in Nika Rozman, otrokom pa bo ponujala izobraževanje, informacije in razvedrilo. V tej uri bodo mladi gledalci lahko spremljali informativne vsebine, dokumentarne filme za mlade ter prispevke iz oddaje Firbcologi, Male sive celice in Infodrom. Otroke in njihove starše spodbujamo, da nas spremljajo in se odzivajo na instagramu @Infodrom in nam po e-naslovu infodrom@rtvslo.si pošiljajo videe, kaj počno in kako se učijo. Vmes bodo ob 8.00, 9.00 in 10.00 Poročila. Po Izodromu bo na sporedu še ura in pol risank in tujih serij za otroke.

Po tem programu sledita oddaji ponovitev Kviza Vem in tuja nadaljevanka Prišla je sreča. Prvi Dnevnik bo daljši, zatem pa bo na sporedu tuja nadaljevanka in dokumentarni film.

Pišite na korona@rtvslo.si

Poročila ob 17.00 so po novem dolga vsaj 40 minut in v njih odgovarjamo tudi na vprašanja gledalcev. Vprašanja, povezana z epidemijo, pošiljajte na korona@rtvslo.si.

Med 16.00 in 16.50 bo otroški program, sledila bodo podaljšana popoldanska Poročila ob 17.00 (tematske pogovore pripravljata Marcel Štefančič in Miša Molk), zatem bo sledil izobraževalni program, risanka za otroke ter Kviz Vem. Osrednji Dnevnik bo daljši, Odmevi ravno tako s kratko Kulturo in Športom.

Na TV SLO 2 bomo program začeli ob 10.00 uri, s podobno shemo kot sicer – ponovitvami oddaj in odličnimi premiernimi dokumentarnimi oddajami ob 20.00 uri. Novost je glasbena oddaja, ki jo pripravljajo kolegi na Valu 202, dolga 30 do 35 minut s koncerti slovenskih glasbenikov. Na Valu jo boste lahko slišali ob 16.45 uri, na TV SLO 2 pa videli po 22.00 uri.

Na TV SLO 3 bomo poročali iz Državnega zbora, ponavljali oddaje informativnega programa in predvajali tudi vse oddaje za pripadnike manjšin v Sloveniji in slovenske manjšine v sosednjih državah.

Radio Slovenija

Ustvarjalci Radia Slovenija bomo vse radijske programe prilagodili okoliščinam in poskrbeli, da bodo poslušalci v informativnih in drugih oddajah pravočasno seznanjeni z vsemi pomembnimi dejstvi. Pozornost bomo namenili pojasnjevanju aktualnega dogajanja in za nasvete poiskali ustrezne strokovnjake. Vsem nam je cilj odgovorno in verodostojno poročanje, kajti le tako bomo pomagali, da v javnosti ne bo paničnih odzivov, da bomo ohranili človečnost in ne bo prihajalo do stigmatizacije posameznih skupin, na kar že opozarjajo epidemiologi.

Na vseh programih Radia Slovenija bomo še naprej pripravljali krajše in daljše informativne oddaje, daljše oddaje s strokovnjaki in odgovornimi pred mikrofoni (Studio ob sedemnajstih na 1. programu Radia Slovenija), prenašali izjave uradnih ustanov in z novinarji dopisniki sledili dogajanju po Sloveniji in v tujini.

Čeprav se je moralo javno življenje ustaviti in so preventivni ukrepi nujni, pa Radio Slovenija ostaja vaš sopotnik, kjer koli ste, in če že ne moremo na javne dogodke in koncerte, bodo pa slovenski glasbeniki prišli k vam, z radijskim koncertom vsak dan ob 16.45 na Valu 202 in v posnetku zvečer na 2. programu Televizije Slovenija.

www.rtvslo.si

Spletni portal rtvslo.si ažurno in odgovorno spremlja celotno dogajanje, povezano z epidemijo. Vsak trenutek so na voljo osnovne informacije, kako ravnati, da se ne okužite, in kaj storiti, če sumite, da ste se. Tiskovne konference vlade prenašamo v živo. Vse informacije so zbrane na posebni povezavi https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus

Dostopno.si

Na TV Slovenija številne oddaje, za katere presodimo, da so poleg osrednjega dnevnoinformativnega bloka izrednega pomena za obveščenost, opremljamo s tolmačem v slovenski znakovni jezik. V teh dneh pa so s tolmačem v slovenski znakovni jezik dostopne tudi novinarske konference Vlade. Tudi na TV Maribor umeščamo vsa tolmačenja osrednjih informativnih oddaj v slovenskem znakovnem jeziku.

O vseh tolmačenih in podnaslovljenih oddajah vas sproti obveščamo na portalu www.dostopno.si v rubriki https://www.rtvslo.si/dostopno/napovedi/.

Po predvajanju pa so dostopne v našem spletnem arhivu in na portalu www.dostopno.si:
- oddaje z znakovnim jezikom: https://www.rtvslo.si/dostopno/znakovni-jezik
- oddaje s podnapisi: https://www.rtvslo.si/dostopno/podnapisi