Na festivalu Melodije morja in sonca 2019 boste premierno slišali 14 novih poletnih skladb, ki jih bodo v naslednjem vrstnem redu predstavili: Rina K (SVET), Samuel Lucas (VSE BO OK), Tomaž Hostnik (IRENA), Bro (DOKLER JE ŠE VETRA KEJ), Bassless (TAKE NOČI SE ZGODIJO), Nada Barle (Z VLAKOM DO MORJA IN NAZAJ), Kvatropirci (VETER JE VEL), 2B (KOT MORJE), MILA (LAHKO SVA VSE TO), Canegatto (PRAKTIČNA LJUBEZEN), Tinkara Kovač (BODI Z MANO DO KONCA), Dare Kaurič (POVOZIL ME JE ČAS), Orter (ORKAN) in Swing Deal (CHIUDI GLI OCCHI).

Bernarda Žarn in Lorella Flego, voditeljici letošnjega festivala. Foto: ZEN
Bernarda Žarn in Lorella Flego, voditeljici letošnjega festivala. Foto: ZEN

Izvajalci se bodo potegovali za Veliko nagrado MMS 2019 in nagrade strokovne žirije za najboljšo glasbo, najboljše besedilo, najboljšo interpretacijo vokalnega solista in najbolj obetavnega izvajalca oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča.

Poletni festivalski večer, ki nastaja v soorganizaciji RTV Slovenija, Avditorija Portorož – Portorose in Občine Piran, bosta vodili Lorella Flego in Bernarda Žarn.

Lani je na Melodijah morja in sonca slavila Lea Sirk. Foto: Katja Kodba
Lani je na Melodijah morja in sonca slavila Lea Sirk. Foto: Katja Kodba

»Ko si tako dolgo na sceni in postaneš del projekta, kot so Melodije morja in sonca, veš, da oder od tebe ne zahteva le vodenja. Zahteva strast, predanost, odlično poznavanje občinstva in konec koncev tudi televizijske dinamike. Kar je zame najpomembneje, pa je kemija in ta kemija bo, tako kot lani, prisotna tudi letos. Z Bernardo sva prijateljici in sva delili marsikatero avanturo, skrivnost in željo. Na prvem mestu je spoštovanje in nedvomno naju povezuje tudi dejstvo, da sva obe deloholika, a v dobrem smislu. Zdi se mi, da bi lahko skupaj na odru stali tri dni zapored in še vedno bi lahko povedali kaj novega občinstvu, hkrati pa se imeli izredno dobro. MMS je priložnost za neskončno zabavo, glasbo v živo, pravo mero vročine in nepredvidljivosti, ki nas prav vsako leto čaka za vogalom. Seveda pa so glavni akterji glasbeniki in obeta se veliko dobre glasbe, zato ne dvomim, da bo 6. julija čarobna noč in že komaj čakam, da se čarovnija zgodi,« letošnji festival napoveduje Lorella Flego. »Res imam lepe spomine na lanske Melodija morja in sonca, dobrovoljno občinstvo, sodelovanje z ekipo Avditorija, občine Piran in naše Radiotelevizije ter seveda - s prijateljico Lorello. Tako lepo in fino je rekla Lorella, da ne gre le za vodenje ... Res si želiva in si prizadevava, da bi se vsi imeli čim lepše in se čim bolje počutili: nastopajoči na odru, občinstvo v avditoriju in gledalci pred TV-zasloni. To je in mora biti praznik veselja, sproščenosti, a gotovo tudi kančka glamurja. To je festival s častitljivo tradicijo in ta si zasluži spoštovanje," je dodala Bernarda Žarn.

Naslovnica digitalnega festivalskega albuma. Foto: Arhiv RTV SLO
Naslovnica digitalnega festivalskega albuma. Foto: Arhiv RTV SLO

Festival boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in na RTV 4D.

Lani je slavila Lea Sirk s skladbo Moj profil, ki sta jo ustvarila Lea Sirk in Tomy DeClerque. Lea Sirk bo v vmesnem programu na festivalu nastopila tudi letos.

ZKP RTV Slovenija, založba kakovostnih programov, bo izdala digitalni album z vsemi festivalskimi skladbami. Album bo dan po festivalu dostopen v spletnih digitalnih trgovinah in v spletni trgovini www.rtvslo.si/zkpprodaja.


Na festivalu Melodije morja in sonca nastopajo:

#Naslov skladbeIzvajalecAvtor glasbeAvtor besedilaAvtor priredbe
1.SVETRina KUrška Kosec, Sven GleđaUrška KosecSven Gleđa
2.VSE BO OKSamuel LucasSamuel LucasSamuel LucasSamuel Lucas
3.IRENATomaž HostnikTomaž HostnikTomaž HostnikTomaž Hostnik, Teo Collori, Matija Krečič
4.DOKLER JE ŠE VETRA KEJBroMate BroMate Bro, Rok TerkajMate Bro
5.TAKE NOČI SE ZGODIJOBasslessMarino LegovičLeon OblakMarino Legovič, Kristijan Virtič, Matej Virtič
6.Z VLAKOM DO MORJA IN NAZAJNada BarleNada BarleNada BarleJean Markič, Roman Barle
7.VETER JE VELKvatropirciTomaž Krt, Samo KališnikDamjan Pasarič, Tomaž KrtSamo Kališnik, Tomaž Krt
8.KOT MORJE2BGašper in Primož MiheličGašper MiheličGašper in Primož Mihelič
9.LAHKO SVA VSE TOMILAMILAMatevž ŠaleharJanez Hace
10.PRAKTIČNA LJUBEZENCanegattoAndraž GartnerAndraž GartnerAndraž Gartner
11.BODI Z MANO DO KONCATinkara KovačAleš KlinarTinkara KovačAleš Klinar
12.POVOZIL ME JE ČASDare KauričDare KauričDare KauričDare Kaurič
13.ORKANOrterOrterOrterMatej Pečaver, Mitja Novak
14.CHIUDI GLI OCCHISwing DealGiovanna Rados, Lucy Passante, SpaccapietraGiovanna Rados, Lucy Passante, SpaccapietraDenis Beganovic

Fotografije v polni resoluciji so na voljo tukaj.

Napovednik: Melodije morja in sonca