V terminskem sklopu cikla Na utrip srca boste v sredo, 24. marca 2021, lahko premierno spremljali cikel oddaj Moj klasični hit, ki bo na sporedu še 31. marca 2021 ter 7. in 14. aprila 2021 ob 20.00 na TV SLO 2.

V ciklu štirih oddaj, ki so nastale pod okriljem Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, boste spoznali glasbeni okus zanimivih osebnosti različnih poklicev ­– igralca in dramatika Iztoka Mlakarja, odvetnika dr. Petra Čeferina, ljubljanskega nadškofa in metropolita msgr. Stanislava Zoreta ter poslovneža Marjana Batagelja.

Kot je zapisal nov Urednik Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija Daniel Celarec: »Glasba, ki jo človek posluša, namreč zelo veliko pove o njegovi osebnosti in o njegovi naravi, zato bodo gledalci z vizualno razgibanimi oddajami lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način. Tudi znane osebnosti imajo svoje najljubše klasične skladbe, vendar tega ne (iz)vemo, saj medije bolj zanimajo druge podrobnosti njihovega življenja.«

Oddaje so ustvarjalci posneli na slikovitih lokacijah Predjamskega gradu in Postojnske jame, na Gradu Kromberk, v Grosupljem in v središču Ljubljane. Kljub omejitvam zaradi koronavirusa so snemanja potekala v sproščenem duhu, govorci so iskreno in z žarom govorili o tematiki, o kateri sicer ne govorijo, in presenetili z veliko ljubeznijo do klasične glasbe.

Ustvarjalci oddaj Moj klasični hit - Znani Slovenci razkrijejo najljubšo klasično skladbo

Idejna zasnova, scenarist in urednik oddaj: Daniel Celarec
Režija: Aleksander Šmuc
Direktor fotografije in snemalec: Uroš Hočevar
Grafična podoba: Blaž Zajc
Mojster montaže: Andrej Modic
Producentka oddaje: Simona M. Šertel
Leto nastanka: 2021


Sreda, 24. 3. 2021, ob 20.20 na TV SLO 2
Na utrip srca
– Moj klasični hit, Iztok Mlakar

… kot vsaka umetnost je klasična glasba v svoji najbolj čisti obliki človekova lastnost, je njegov upor proti naravi, proti minljivosti, proti vsemu temu, kar ga daje v življenju.

Iztok Mlakar, igralec in dramatik. Foto: Željko Stevanić
Iztok Mlakar, igralec in dramatik. Foto: Željko Stevanić
Napovednik: Moj klasični hit: Iztok Mlakar

Sreda, 31. 3. 2021, ob 20.20 na TV SLO 2
Na utrip srca
– Moj klasični hit, dr. Peter Čeferin

Klasična glasba mi ponuja neko notranje zadovoljstvo in tudi intelektualno stimulacijo. Negativna čustva ob poslušanju te glasbe vsaj začasno izginejo.

dr. Peter Čeferin, odvetnik. Foto: Željko Stevanić
dr. Peter Čeferin, odvetnik. Foto: Željko Stevanić
Napovednik: Moj klasični hit:: dr. Peter Čeferin

Sreda, 7. 4. 2021, ob 20.20 na TV SLO 2
Na utrip srca
– Moj klasični hit, msgr. Stanislav Zore

Zelo težko bi rekel, kdaj je bilo prvo srečanje s klasično glasbo. V osnovni šoli pri glasbeni vzgoji … Tam smo se srečevali s posameznimi skladatelji, z njihovimi deli in na ta način vstopali v svet umetnosti, ki je tako bogat in pravzaprav neminljiv.

Msgr. Stanislav Zore, ljubljanski nadškof in metropolit. Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Msgr. Stanislav Zore, ljubljanski nadškof in metropolit. Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Napovednik: Moj klasični hit: msgr. Stanislav Zore

Sreda, 14. 4. 2021, ob 20.20 na TV SLO 2
Na utrip srca
– Moj klasični hit, Marjan Batagelj

… glasbe nikoli nočem poslušati mimobežno, to pomeni, to ni glasba, ki jo boš poslušal v avtu, v dnevni sobi, kar tako med preostalim hrupom. Za to preprosto potrebuješ čas. Takrat se pravzaprav preseliš v neki drug svet, takrat iščeš svoj notranji mir, ki ga v tem svojem razgibanem poslovnem življenju nujno potrebuješ.

Marjan Batagelj, poslovnež. Foto: Željko Stevanić
Marjan Batagelj, poslovnež. Foto: Željko Stevanić
Napovednik: Marjan Batagelj