Portal Moja generacija je namenjen starejšim bralkam in bralcem. Foto: MMC RTV SLO
Portal Moja generacija je namenjen starejšim bralkam in bralcem. Foto: MMC RTV SLO

Njim so prilagodili tudi vizualno podobo portala: večje črke in razmak med njimi omogočajo lažje branje, enostaven meni in prehod med sklopi novice pa lažjo uporabo portala.

Kaj se dogaja s pokojninami? Kako se prilagoditi na dejstvo, da so vsi otroci od doma in sva po 30 letih sama? Moja mama ima Alzheimerjevo bolezen, kako naj se soočimo z diagnozo? Kaj lahko jem, če imam diabetes? Poskrbeti moram za gibanje, pa ne vem, kaj je najboljše za moje boleče sklepe? Kako naj pozimi skrbim za moje orhideje?

To je le nekaj vprašanj, na katere bodo iskali odgovore na spletnem portalu. Pri tem bodo na pomoč poklicali številne strokovnjake, predstavljali pa tudi navdihujoče zgodbe iz prve roke.

S portalom, ki je vsebinsko in oblikovno prilagojen, želijo starejšim olajšati spremljanje dnevnega dogajanja in jih seznanjati z novostmi na področju zdravja, prehrane, rekreacije in nasvetov, pozabili pa niso niti na kulturne, zabavne in športne vsebine. Vsak teden bodo bralke in bralci lahko rešili tudi e-križanko. Osvetlili bodo tudi različne psihološke teme: od raziskovanja odnosov med starejšimi in mlajšimi, starimi starši in vnuki, do tega, kako se spopasti z osamljenostjo in boleznijo.

Seveda ne bodo manjkale tudi osnovne informacije o dnevnopolitičnih temah, vremenu in prometu, a tudi tam se bodo osredotočili na teme, ki v ospredje postavljajo položaj starejših.

S portalom Moja generacija želijo na MMC-ju starejšim omogočiti, da na enem mestu spremljajo različne vsebine, glavni namen pa je dodati kamenček v mozaiku kakovostnega preživljanja starosti.

Vabljeni v našo družbo. Veseli bomo vaših pripomb in nasvetov, za katere vas naprošamo, da jih pošljete na elektronski naslov: moja.generacija@rtvslo.si.