Ula Ložar je prva slovenska predstavnica na tekmovanju Pesem Evrovizije za otroke. Foto:
Ula Ložar je prva slovenska predstavnica na tekmovanju Pesem Evrovizije za otroke. Foto:
Ula Ložar
Ula nabira izkušnje tudi v studiu. Sodelovala je že pri sinhronizaciji risank in posnela nekaj uvodnih pesmi.
Ula Ložar in Marjetka Vovk
Od sedmega leta se uči solo petje pri prof. glasbe Marjetki Vovk v okviru glasbenih delavnic Popsing.

Pesem Evrovizije za otroke, ki bo 15. novembra na Malti, bo RTV Slovenija zastopala 12-letna Ula Ložar, ki je bila izbrana na interni avdiciji v začetku septembra. Pesem, s katero se bo Ula predstavila na tekmovanju in pri kateri bo sodelovala tudi kot avtorica, bo v programih RTV Slovenija predstavljena v naslednjih tednih.

Predstavljamo prvo slovensko predstavnico na Pesmi Evrovizije za otroke
Ula Ložar je iz Ljubljane in obiskuje 7. razred osnovne šole. Posebno mesto v njenem življenju zaseda glasba. Obiskuje četrti razred klavirja. Od sedmega leta se uči solo petje pri prof. glasbe Marjetki Vovk v okviru glasbenih delavnic Popsing.

Udeležila se je že številnih pevskih prireditev in tekmovanj. Na šolskih talentih je osvojila 2. mesto, prav tako na blejskem Zlatem mikrofončku in slovenskem osnovnošolskem festival Korajža velja. Na festivalu Europop na Madžarskem je zasedla odlično 4. mesto v svoji kategoriji. V letu 2015 se bo udeležila festivala Tra la la v Bitoli, še prej pa novembra zastopala RTV Slovenija na Pesmi Evrovizije za otroke 2014.

Poleg številnih nastopov Ula nabira tudi izkušnje v studiu. Sodelovala je že pri sinhronizaciji risank in posnela nekaj uvodnih pesmi.

Ula ima, kot vsaka najstnica, tudi številne hobije. Rada kvačka in plete, slika na platno ... In pravi, da jo to sprošča. Rada tudi kuha, zato se je udeležila tudi kuharskega tekmovanja osnovnih šol. Njena starša ji na pevski poti nudita vso podporo in razumevanje.

O Pesmi Evrovizije za otroke
Gre za veliki mednarodni dogodek, ki ga letos zaradi lanske zmage njihove pevke, gosti Malta. Pod okriljem EBU-ja (Evropske radiodifuzne zveze) poteka to tekmovanje že od leta 2003, letos bo torej na sporedu dvanajstič. Ker gre za mlajšega brata slavne Pesmi Evrovizije, so tudi pravila podobna, a nikakor ne enaka, saj bodo tokrat stali na odru otroci, stari od 10 do 15 let. Pravila dopuščajo vsaki državi, da po lastni presoji izbere svojega predstavnika.

Vse novosti povezane s tekmovanjem Junior Eurovision Song Contest lahko spremljate na uradni spletni strani: www.junioreurovision.tv.