Foto: Tjaša Barbo
Foto: Tjaša Barbo

Na 68. izboru za Pesem Evrovizije bo Slovenijo s skladbo Veronika zastopala akademsko izobražena glasbenica in izjemno priljubljena ustvarjalka Raiven. Njeno skladbo je med prijavljenimi na razpis izbrala mednarodna strokovna komisija.

»Trdno verjamem, da bo Raiven s skladbo Veronika, ki bo zapeta v slovenščini, Slovenijo suvereno predstavila Evropi in svetu. Je izjemna glasbenica, s številnimi glasbenimi uspešnicami in vsestransko nadarjenostjo. Iskali smo kakovost, uspešnost in priljubljenost, in jo tudi našli. Menim, da je mednarodna strokovna komisija dobro opravila svoje delo in da se v Malmö odpravljamo z močnim izvajalcem in odlično skladbo,« je povedal odgovorni urednik Razvedrilnega programa Televizije Slovenija Vanja Vardjan.

Po uspešnem evrovizijskem letu 2023 se bo Slovenija ponovno predstavila na velikem evrovizijskem odru. Med prijavljenimi skladbami je največ glasov mednarodne komisije prejela Raiven s skladbo Veronika.

»Želim, da je nastop na Evroviziji odskočna deska za mojo nadaljnjo kariero. Ko sem novico delila s svojo mamo, mi je rekla, da je vedela, od kar sem bila stara pet let in sva skupaj gledali Evrovizijo, da bom enkrat stala na tem največjem glasbenem odru,« se spominja Raiven.

Skladba, s katero bo Raiven predstavljala Slovenijo na izboru za pesem Evrovizije, nosi naslov Veronika. »Veronika je bila ena izmed prvih treh skladb, ki sem jih ustvarila za prihajajoči kratkometražni album, in na njih od začetka sodelovala v vlogi producentke,« je povedala Raiven, ki se pod skladbo, tako kot na svojih dozdajšnjih stvaritvah vse od prvenca Magenta, podpisuje kot avtorica glasbe in besedil.

Skladbo Veronika bo Raiven premierno predstavila v posebni oddaji na Televiziji Slovenija 20. januarja 2024.

»Veronika sem jaz, Veronika si ti,« je namignila Raiven. Veronika bo pristala na njenem prihajajočem kratkometražnem albumu Sirene.

Odločitev o izboru je RTV Slovenija predstavila na medijskem druženju v SNG Opera in balet Ljubljana, kjer se bo Raiven februarja 2024 predstavila v naslovni vlogi opere Maria de Buenos Aires. Štafetno palico je Raiven predal frontman skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, ki je lani Slovenijo znova popeljal v veliki evrovizijski finale.