Osem nedelj zapored bomo na TV SLO 1 ob 20.00 spremljali že znane junake prve in druge sezone, ki se bodo znašli v novih izzivih.

Tematika tretje sezone V imenu ljudstva raziskuje široko in kompleksno polje spolne nedotakljivosti v sodobni družbi. Odpira vprašanja (ne)moči sodnega procesiranja teh fenomenov, medijskih (ob)sodb, vprašanja žrtev zlorab. Je tudi poskus analize travme in njenih posledic na konkretno življenje v socialnem, družinskem, osebnem in intimnem kontekstu.
Spremljamo dve glavni zgodbi, ki se med seboj prepletata.

Tematika tretje sezone V imenu ljudstva raziskuje široko in kompleksno polje spolne nedotakljivosti v sodobni družbi.
Tematika tretje sezone V imenu ljudstva raziskuje široko in kompleksno polje spolne nedotakljivosti v sodobni družbi.

Nosilka prve zgodbe je glavna junakinja Nika, ki se v tretji sezoni podaja v politiko kot kandidatka za pravosodno ministrico na prihajajočih volitvah. Nosilec projekta je kandidat za mandatarja naslednje slovenske vlade, Boris Hafner, ki je ob vstopu v zgodbo ugleden tožilec in vodja specializiranega državnega tožilstva. Po noči, ko se ekipa odloči za nastop na volitvah, se Nika prebudi brez spomina na dogodke pretekle noči na neznanem koncu Ljubljane.
Druga zgodba z isto tematiko se dogaja na drugem koncu spektra. Živa, ki se je osvobodila patološkega vpliva mame iz druge sezone, je uspešna študentka novinarstva in začenja z delom kot honorarna sodelavka na mediju. Znajde se v nelagodni in travmatični situaciji, ker si kot mlada honorarna sodelavka svojemu uredniku zaradi strahu za svojo prihodnost in novinarsko kariero ne upa zavrniti svojega nadrenjega. Živa najprej krivi sebe, nato pa jo Nika, motivirana z lastno travmo, vzpodbudi, da gre do odgovorne urednice in se postavi zase.
V presekih različnih perspektiv in interpretacij se zrcalijo generacijske (in osebne) razlike in različne stopnje senzibilnosti za vprašanja spolne nedotakljivosti v sodobni družbi.

V imenu ljudstva 3, slovenska nadaljevanka

Igralci tretje sezone
Tudi v tretji sezoni serije ima glavno vlogo Ajda Smrekar, ki igra odvetnico Niko Ogrin, Rok Vihar igra Boruta Zalarja, izjemnega odvetnika ter Nikinega partnerja, Gaja Filač je upodobila lik Žive Bajc – mlade študentke novinarstva, Irena Šmuc v podobi Mojce Funkl je poseben lik, nekoliko cinična, deluje nekoliko moško in reševanje problemov ali doseganje ciljev s fizično silo ji niso tuji. Boris Hafner, ki ga upodobi Radoš Bolčina, je generalni javni tožilec ter človek na misiji reševanja Slovenije, Mare Pretnar (Uroš Fürst) pa je urednik časopisa, za katerega dela Živa Bajc.

Kratek vpogled v prvi del tretje sezone
Nika se v tretji sezoni skupaj z Borisom Hafnerjem, vodjo specializiranega državnega tožilstva, podaja v politiko kot kandidatka za pravosodno ministrico na prihajajočih volitvah.
Po noči, ko se ekipa odloči za nastop na volitvah, se Nika prebudi na neznanem koncu Ljubljane brez spomina na preteklo noč. Začenja se negotova in luknjičava pot rekonstrukcije te noči. Živa je študentka novinarstva in začenja z delom kot honorarna sodelavka na mediju, od Nike dobi ekskluzivno informacijo o Hafnerjevi napovedi vstopa v politiko, ki pa je vezan na sprejem zakona o zastaranju gospodarske kriminalitete.