Javni zavod RTV Slovenija je poslovno leto končal stabilno, izhaja iz letnega poročila za leto 2021, ki so ga na tretji seji nadzornega sveta RTV Slovenija potrdili nadzorniki. Poslovanje javnega zavoda je tudi lani zaznamovala epidemija koronavirusne bolezni, ki je zahtevala številne prilagoditve, njeni učinki pa so se odražali tako na strani prihodkov kot odhodkov zavoda.

RTV Slovenija je bila izjemno uspešna na področju pridobivanja oglaševalskih prihodkov, ki so bili za kar 1,8 milijona evrov višji od načrtov. Za dobrih 830 tisoč evrov višji pa je bil tudi prihodek iz naslova dodatno pobranega RTV-prispevka.

Vodstvo RTV Slovenija je lani poleti v dogovoru s socialnimi partnerji aktivno pristopilo tudi h kadrovskem prestrukturiranju zavoda, kar bo dolgoročno prispevalo k njegovi finančni stabilnosti. Tudi investicije so bile usmerjene v projekte, ki bodo prispevali k racionalizaciji stroškov. Vse navedene aktivnosti bodo prispevale finančne učinke, ki se bodo v prihodnjih letih odrazili v boljšem poslovnem rezultatu zavoda.

Zavod je lani zabeležil za 31 tisoč evrov boljši rezultat od predvidenega v finančnem načrtu za leto 2021 in to navkljub dejstvu, da ni bilo načrtovane prodaje delnic Eutelsata Communications v višini 4,8 milijona evrov.

Vodstvo RTV Slovenija ob tem dodaja, da likvidnost zavoda ni ogrožena. Ob koncu leta je bilo na računu 10 milijonov evrov likvidnih sredstev, pri čemer zavod razpolaga tudi še z delnicami Eutelsat Communications v vrednosti dobrih 7 milijonov evrov.