Deset čez deseto so poslušalce Prvega programa Radia Slovenija pozdravili znani liki Radia Ga Ga, ki se je po petmesečnem premoru vrnil v eter. Rednim ustvarjalcem Tilnu Artaču, Juretu Mastnaku, Aleksandru Pozveku in Renatu Vindišu se je danes pridružila tudi Jasna Kuljaj. Oddajo ustvarja tudi scenarist Igor Bračič, urednik je Matej Jevnišek.

Ustvarjalci oddaje Radio Ga Ga – nova generacija so začeli tako, kot so jih poslušalci vajeni – z odlično radijsko satiro na aktualno družbeno-politično dogajanje, kakovostnim humorjem in edinstvenimi imitacijami.

Najboljši odhajajo, mi se vračamo

Nova oddaja nadaljuje poslanstvo pokojnega Saša Hribarja, idejnega vodje kultnega Radia Ga Ga, vendar vnaša nekaj sprememb – različne rubrike, teren in tudi glasbo. Urednik oddaje Radio Ga Ga – nova generacija Matej Jevnišek je nad današnjo prvo oddajo navdušen in vesel, da je studio Prvega programa Radia Slovenija znova gostil izjemne ustvarjalce: »Zdrava satira je v današnjem svetu prava redkost, zato jo je treba negovati in spoštovati, mora imeti svoj prostor in mesto, kjer lahko nagovarja najširši krog ljudi. Je bila »gaga« danes drugačna? Seveda je bila, vendar nikakor ni bila namenjena ocenjevanju in presojanju, kako je bilo prej – zdaj je tako. Sedite in uživajte v njej!«

Tudi odgovorni urednik Prvega program Radia Slovenija Danijel Poslek je zadovoljen, da bodo petkovi radijski dopoldnevi znova v znamenju satire in kritičnega pretresanja družbenega vsakdana. »Izjemno sem vesel, da se je Radio Ga Ga vrnil na Prvi program. To, kar smo danes slišali in si tudi upravičeno obetamo od prihodnjih oddaj, je dokaz, koliko kakovostne imitacije in satire premorejo ustvarjalci, ki tako uspešno nadaljujejo žlahtno tradicijo kritičnega pogleda na dogajanje okoli nas. Več kot očitno je, da je tudi ekipa komaj čakala, da se spet začne. Veselim se njihovih presežkov v naslednjih oddajah«.

Oddaje bodo na voljo tako v avdio- kot videoprenosu na spletni strani Prvega in dostopne prek vseh ponudnikov podkastov.