Slovenski pozdrav se z voditeljskim parom Darjo Gajšek in Blažem Švabom vrača v petek, 6. februarja, ob 20.00 na TVS 1. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Slovenski pozdrav se z voditeljskim parom Darjo Gajšek in Blažem Švabom vrača v petek, 6. februarja, ob 20.00 na TVS 1. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Foto: Žiga Culiberg
Mala velikanka Mia Petrič bo prevzela vlogo "učiteljice", ki bo izprašala voditelja oddaje. Foto: Žiga Culiberg
Foto: Žiga Culiberg
V kvizu Kdo ve več? se bosta pomerili legendarni pevki Ansambla bratov Avsenik, Jožica Svete in Joži Kališnik. Foto: Žiga Culiberg
Foto: Žiga Culiberg
Darja se bo spoprijela s prvim letošnjim izzivom - dvometrskim udavom! Foto: Žiga Culiberg

Ustvarjalci oddaje so do sedaj pripravili 40 oddaj, ki je gledalce ob petkih zvečer razveseljevala z veliko kakovostne narodne in zabavne glasbe, plesa in plesnih skupin ter glasbenih gostov, ki so se bodisi pomerili v kvizu Kdo ve več? bodisi so odprli vrata svojega doma ali pa spekli kakšno tradicionalno slovensko dobroto. Tako bo tudi v zimsko-pomladni izdaji Slovenskega pozdrava.

Mali velikani, Kdo ve več?, Kuhamo slovensko, Priredbe …
Ustvarjala ekipa oddaje Slovenski pozdrav bo tudi v novih oddajah ohranila rubrike, ki so pri gledalcih zelo priljubljene. V rubriki Mali velikani bomo spoznavali nove mlade talente, ki pripevajo uspešne slovenske narodno-zabavne pesmi. Po dveh uspešnih zaključenih kvizih Kdo ve več? boste tudi v novem krogu kvizov izvedeli, kdo bolje pozna narodno-zabavno glasbo.

Rubrika Kuhamo slovensko vam bo še naprej predstavljala slovenske nacionalne jedi, ki jih bo ekipa kuhala na terenu. Na ta način boste spoznavali, kakšna je bila slovenska kulinarika nekoč in kakšna je danes. V vsaki oddaji boste v rubriki Priredbe ob spremljavi Poskočnih muzikantov slišali priredbo uspešnice popularnega pevca zabavne ali rock glasbe v ritmih polke ali valčka. Vsak petek zvečer pa bodo mnogi glasbeni gosti poskrbeli, da bodo vaše domove napolnili z veliko dobre glasbe, plesa in sproščenega vzdušja.

Prvi letošnji Slovenski pozdrav bo izjemno pester
Nastopila bo Nuška Drašček s člani skupine Štajerskih 7, igrali pa bodo še ansambli Azalea, Petra Finka, Tapravi faloti, Čuki, Joži Kališnik in Jožica Svete ter Gregorji. V rubriki Kuhamo slovensko bo ekipa obiskala gospo Cirilo Šmid v Železnikih. S pomočnico Urško Klobučar iz ansambla Petra Finka bosta pripravili dražgoške medene kruhke. V rubriki Mali velikani otroci po novem voditeljema Darji in Blažu zastavljajo slovenske uganke. Tokrat bo Mia Petrič prevzela vlogo "učiteljice", kasneje pa bo odpela še zimzeleno Zemlja pleše. V prvem narodno-zabavnem kvizu na TV Slovenija bosta tekmovali legendarni pevki Ansambla bratov Avsenik, Jožica Svete in Joži Kališnik. Ekipa oddaje Slovenski pozdrav bo v prvi oddaji na domu obiskala simpatičnega pevca Čukov Jerneja Tozona, ki je Darjo s čolnom popeljal po Zbiljskem jezeru. Priredbo uspešnice Jagode in čokolada bo v ritmih polke odpel Rok Ferengja. In še posebnost: na začetku vsake oddaje bo po novem predstavljen izziv, ki ga bo moral sprejeti eden od voditeljev. Občinstvo v dvorani bo z glasovanjem odločil, kdo bo to. Tokrat se bo morala Darja srečati z dvometrskim udavom, ga poljubiti in si ga odeti okoli vratu.

Voditelja bosta tudi v zimsko-pomladni izdaji Darja Gajšek in Blaž Švab, režiser oddaje Marjan Kučej, urednik pa Andrej Hofer.

Novosti iz Slovenskega pozdrava lahko spremljate na spletni strani, kot tudi na uradni Facebook strani ali Youtube kanalu.

Fotografije iz oddaje (avtor vseh fotografij je Žiga Culiberg):

Voditelja Darja in Blaž. Foto: Žiga Culiberg
Nuška Drašček bo nastopila s člani skupine Štajerskih 7. Foto: Žiga Culiberg
Čuki. Foto: Žiga Culiberg
Rok Ferengja bo odpel uspešnico Jagode in čokolada v ritmih polke. Foto: Žiga Culiberg
Ansambel Tapravi faloti. Foto: Žiga Culiberg
Ansambel Petra Finka. Foto: Žiga Culiberg
Ansambel Azalea. Foto: Žiga Culiberg