Ekipa oddaje Dobro jutro se bo tudi v novi sezoni trudila, da bo gledalcem vsak delavnik med 7.00 in 10.00 posredovala izčrpne in kakovostne servisne informacije, pregled dnevnih novic, koristne nasvete za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine. Poleg že poznanih rubrik boste v letošnji sezoni lahko primerjali kuharske veščine in recepte priljubljenih voditeljic, ki se bodo v parih s profesionalnimi kuharji vpisale v Kuharsko akademijo. V novi sezoni se bo Mojca Mavec o Slovencih in našem načinu življenja pogovarjala s tujci, ki živijo pri nas. Za vse, ki radi berejo, se odpira Televizijski bralni klub.

Monika Tavčar, Ana Tavčar, Špela Močnik, David Urankar, Ljubica Mlinar, Oriana Girotto.
Monika Tavčar, Ana Tavčar, Špela Močnik, David Urankar, Ljubica Mlinar, Oriana Girotto.

Teden začenjata Špela Močnik in David Urankar, ki bosta ob ponedeljkih reševala pravne dileme in podajala predloge za branje. Novost letošnje sezone je Televizijski bralni klub, v katerem bodo skupaj z gledalci brali knjige in o njih razpravljali z različnimi gosti. Špela in David pa še zmeraj ostajata glavna akterja prve jutranje telenovele, t. i. »Žajfnice«, v kateri svoja stališča o najrazličnejših dilemah iz vsakdanjega življenja podkrepita z mnenjem strokovnjakov.

David Urankar. Foto: Adrian Pregelj
David Urankar. Foto: Adrian Pregelj

Stalnica torkovih juter, v katera vas bodo izmenično pospremili Matej Zemljič, Ljubica Mlinar in Monika Tavčar, ostajajo prometne minute, pregled dogajanja v sodnih dvoranah, delili pa bodo tudi nasvete za dom in vrtnarske nasvete.

Matej Zemljič. Foto: Adrian Pregelj
Matej Zemljič. Foto: Adrian Pregelj

Ana Tavčar in Lorella Flego vas bosta prebujali ob sredah. Čas bo za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, posvetili pa se bosta tudi psihološkim temam in modnim trendom.

Lorella Flego. Foto: Adrian Pregelj
Lorella Flego. Foto: Adrian Pregelj

Četrtek je dan za Mojco Mavec, ki bo reševala jezikovne zagate, delila nasvete iz domače lekarne, razbijala mite o najrazličnejših tematikah, preverjala, kakšno mnenje o Slovencih imajo tujci, ki živijo pri nas, znanim Slovencem pa bo zastavljala nenavadna vprašanja in od njih pričakovala resnicoljubne odgovore.

Petki ostajajo rezervirani za glasbene želje in kuhanje. Trije kuharski pari in ena kuhinja: v Kuharsko akademijo se bodo vpisale Ana Tavčar, Mojca Mavec in Špela Močnik, gledalci pa boste lahko primerjali njihovo znanje kuharskih veščin ter glasovali za recept meseca.

Mojca Mavec, Ana Tavčar, Špela Močnik.
Mojca Mavec, Ana Tavčar, Špela Močnik.

Vaša jutra bodo popestrili tudi koprski in mariborski ustvarjalci oddaje Dobro jutro, ki bodo vsakodnevno skrbeli, da boste seznanjeni z aktualnim dogajanjem na Primorskem oz. z dogodki iz severovzhodne Slovenije.

Erter Pust in Karin Sabadin.
Erter Pust in Karin Sabadin.

Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati, je ob sobotah med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija na sporedu Najboljše jutro – pregled najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro.
Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro.