petek, 18. 10. 2019, ob 20.00
EMILIA MARTENSSON in BIG BAND RTV SLOVENIJA
dirigent: Lojze Krajnčan
Emilia Martensson je pred kratkim nagrajena[GS1] vzhajajoča zvezda londonske vokalne scene. Švedinja slovenskih korenin prihaja v Ljubljano v času izida svoje najnovejše zgoščenke z naslovom Loredana. Z Big Bandom RTV Slovenija bo predstavila svojo avtorsko glasbo, ki je mešanica skandinavske etno glasbe, džeza in art popa. Za priredbe bo poskrbel dirigent Lojze Krajnčan.

Emilia Martensson
Emilia Martensson

petek, 15. 11. 2019
BILBI in BIG BAND RTV SLOVENIJA
dirigent: Tadej Tomšič
Novembrsko sivino bo nacionalni džezovski orkester pregnal z eno najbolj zabavnih in barvitih pevk pri nas. V goste tako po veliko letih spet prihaja živahna in edinstvena slovenska avtorica in pevka Maja Pihler Stermecki - Bilbi. Osvežujoč koncert bo postregel z nekaterimi njenimi uspešnicami in novimi skladbami v priredbah Tadeja Tomšiča, ki bo koncert tudi vodil.

Bilbi
Bilbi

petek, 17. 1. 2020
V KRALJESTVU BIG BANDA
dirigent: Sigi Feigl
"V kraljestvu Big Banda" je projekt, v katerem bodo člani big banda takoj po novem letu letvico dvignili više kot kadar koli prej. Lotili se bodo glasbe, ki jo je igral znameniti orkester kultnega bobnarja Buddyja Richa.
Ob tej priložnosti bo taktirko prevzel Sigi Feigl, svetovno znan dirigent, poznavalec in zbiratelj bigbandovske glasbe, predvsem pa prijatelj Big Banda RTV Slovenija - skratka, obljubljamo spektakularen glasbeni užitek za vse džezovske sladokusce in ljubitelje bigbandovskega zvoka.

Sigi Feigl
Sigi Feigl
Buddy Rich
Buddy Rich

petek, 14. 2. 2020
VALENTINOVO Z BIG BANDOM RTV SLOVENIJA
solist: Rok Ferengja in dirigent Tadej Tomšič
Na valentinovo bomo gostili priljubljenega slovenskega pevca Roka Ferengjo, ki ga večina pozna kot pevca znanega Rok'n'Banda. Priložnosti primerno bo program poskrbel za vse zaljubljence v življenje in dobro glasbo, saj bo segal od Rokovih številnih uspešnic do ljubezenskih standardov v džezovski preobleki. Koncert bo vodil Tadej Tomšič.

Rok Ferengja
Rok Ferengja
Tadej Tomšič
Tadej Tomšič

petek, 6. 3. 2020
ALEKSANDRA ČERMELJ in BIG BAND RTV SLOVENIJA
dirigent: Tadej Tomšič
Big Band RTV Slovenija bo gostil vsestransko slovensko pevko Aleksandro Čermelj, ki je več let sodelovala s skupino Xequtifz. Predstavila bo svoje avtorske skladbe, ob katerih boste lahko zaznali južnoameriške ritme, italijanske napeve in se zasanjali ob liričnih baladah. Avtorskemu pečatu večera pa bo dodala tudi nekaj njej ljubih, znanih italijanskih pesmi. Za priredbe bo poskrbel dirigent Tadej Tomšič.

Aleksandra Čermelj
Aleksandra Čermelj

petek, 24. 4. 2020
ATI SOSS – 90 LET
Big Band RTV Slovenija
solista: Saša Lešnjek (vokal), Matej Kužel (klarinet)
dirigent: Lojze Krajnčan
Zadnji koncert abonmajske sezone bo posvečen Atiju Sossu, odličnemu klarinetistu in saksofonistu, pa tudi komponistu in aranžerju, ki ga danes poznamo predvsem po uspešnicah v interpretaciji Elde Viler. Na koncertu bomo poleg znanih vokalnih skladb spoznali tudi njegovo instrumentalno glasbo. Soss je bil dolgoletni prvi altist Plesnega orkestra Radia Ljubljana in med prvimi improvizatorji v džezu pri nas. S svojim glasbenim udejstvovanjem in ustvarjanjem je pustil neizbrisen pečat v slovenski glasbi ter že v svojem času postal prava glasbena legenda.

Ati Soss
Ati Soss

Gosta bosta odlična solista: vokalistka Saša Lešnjek in klarinetist Matej Kužel. Koncert bo vodil dirigent Lojze Krajnčan.

Saša Lešnjek Foto: SOJ RTV SLO
Saša Lešnjek Foto: SOJ RTV SLO
Matej Kužel
Matej Kužel
Lojze Krajnčan
Lojze Krajnčan
Big Band RTV Slovenija v SiTi Teatru Foto: SOJ RTV SLO
Big Band RTV Slovenija v SiTi Teatru Foto: SOJ RTV SLO