Andrea Bocelli. Foto: RTV SLO
Andrea Bocelli. Foto: RTV SLO
false
Daniel Raiskin. Foto: RTV SLO
false
Stefan Vladar. Foto: RTV SLO

bo v mesecu novembru nastopil kar dvakrat. Prvič z ruskim dirigentom Danielom Raiskinom in pianistom Stefanom Vladarjem, drugič pa s svetovno znanim tenoristom Andreo Bocellijem.

Tretji koncertni večer v sklopu abonmaja Kromatika bo na sporedu v četrtek, 17. novembra 2016, ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Zaznamovan bo z že tretjim zaporednim sodelovanjem ruskega dirigenta Daniela Raiskina in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, saj se je omenjeni dirigent ljubljanskemu občinstvu predstavil že v prejšnjih dveh sezonah Kromatike. Tokrat se mu bo kot solist na klavirju pridružil Dunajčan Stefan Vladar. V Cankarjevem domu bosta skupaj poustvarila Mozartov 20. klavirski koncert. Na sporedu bodo tudi Sibeliusova 2. simfonija in Tri skladbe v starem slogu Henryka Goreckega.

Le dva dneva kasneje, to je 19. novembra 2016, pa bo Simfonični orkester RTV Slovenija v dvorani Stožice prvič nastopil z enim od najslovitejših svetovnih tenoristov vseh časov – Andreo Bocellijem. Omenjeni koncert predstavlja nadaljevanje nadvse uspešnega sodelovanja največjega glasbenega sestava na RTV Slovenija z najboljšimi glasbeniki svetovnega formata. Simfonični orkester RTV Slovenija je septembra letos namreč že drugič nastopil z znamenitim Josejem Carrerasom.
Orkester se v svoji dolgoletni in uspešni glasbeni karieri lahko pohvali s številnimi izvedbami raznolikega repertoarja, katerega bodo letos dopolnile še Bocellijeve obdelave naslovnih pesmi najbolj znanih uspešnic iz filmov Boter, Evita, Doktor Živago, Gladiator, Zajtrk pri Tiffanyju in Bilo je nekoč v New Yorku, ki so našle svoje mesto na njegovem najnovejšem albumu Cinema.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija