Nova sezona oddaje Avtomobilnost se začne v četrtek, 18. januarja, ob 20.50 na TV SLO 2. Foto: SOJ RTV SLO/arhiv oddaje Avtomobilnost
Nova sezona oddaje Avtomobilnost se začne v četrtek, 18. januarja, ob 20.50 na TV SLO 2. Foto: SOJ RTV SLO/arhiv oddaje Avtomobilnost
Avtomobilnost
Voditelja oddaje David Urankar in Andrej Brglez. Foto: SOJ RTV SLO/arhiv oddaje Avtomobilnost
Bleščica
Bleščica se vrača v sredo, 24. januarja, ob 22.00 na TV SLO 2. Foto: SOJ RTV SLO/Arhiv oddaje Bleščica
Bleščica
Vedno čudovita Lorella Flego. Foto: SOJ RTV SLO/Arhiv oddaje Bleščica
Bleščica
Bleščica. Foto: SOJ RTV SLO/Arhiv oddaje Bleščica

Avtomobilnost
Ob četrtkih ob 20.50 na TV SLO 2
Do sedaj se je na TV Slovenija zvrstilo kar 100 oddaj Avtomobilnost. V novo sezono tako vstopamo z novimi velikimi idejami za zanimive in včasih tudi provokativne teme s področja avtomobilizma in mobilnosti v sodobnem svetu. Z izbranimi temami ter izvedbo različnih aktivnosti bodo ustvarjalci še naprej vabili svoje zvesto občinstvo ne samo k ogledu oddaje, temveč tudi k aktivnem spremljanju novosti s področja mobilnosti, tehnologij in krepitve vozniške kulture.

Velikega pomena za oddajo je napredni stik z gledalci, poslušalci in spletnimi uporabniki, in sicer prek delavnic, akcij in projektov, ki jih ustvarjalci pripravljajo za občinstvo. Tako bodo v novi sezoni med drugim predstavili, kako izbrati najbolj primerno vozilo glede na vrsto pogona. Pripravljajo pa tudi druge zanimive vsebine s področja vožnje in sodobnih tehnologij v vozilih, v katerih se bodo z vami družili tudi neposredno na naših delavnicah.

Na veliko željo gledalcev, zagretih ljubiteljev avtomobilskega sveta, ustvarjalci oddaje uvajajo novosti, to so informativna predstavitev in testi novih avtomobilov, ki začenjajo svojo prodajno pot na slovenskih tleh.

Po izjemno spodbudnem odzivu gledalcev se bo tudi v novi sezoni nadaljevala akcija, v kateri se skupaj z voznicami in vozniki spoprijemajo z neprijetnimi fobijami v vožnji. Nadaljuje se tudi projekt Osnovna šola varne vožnje, v katerem ob pomoči številnih osnovnih šol spodbujajo starše in učitelje, da se pogosteje spomnijo, kako zelo malo je v resnici treba, da bi najmlajši udeleženci v prometu dobili boljšo sliko o tem, kako se da v prometu vesti, da bi bilo življenje bolj varno.

Prispevke iz oddaj Avtomobilnost boste še naprej lahko spremljali tudi na spletnem portalu MMC RTV Slovenija in na Valu 202, v letošnjem letu pa se bodo ustvarjalci oddaje povezali tudi jutranjo oddajo Dobro jutro, kjer se v svojem bogatem izboru dnevnih tem že zdaj večkrat posvetijo tudi prometu.

Prva oddaja nove sezone, ki jo kot doslej vodita David Urankar in Andrej Brglez, bo na sporedu v četrtek, 18. januarja, ob 20.50 na TV SLO 2.

Bleščica
Ob sredah ob 22.00 na TV SLO 2
V novi sezoni Bleščice bomo ponovno iskali najlepše modne trenutke po svetu, družili se bomo z največjimi modnimi oblikovalci in tistimi, ki so pomemben del zakulisja modnih revij in svetovnih dogodkov. Ekipa oddaje je obiskala tedne mode v Milanu, Parizu, New Yorku in Londonu, od tam bomo poročali o trendih za zimo ter že za prihajajoče poletje. Očarale so nas stilske ikone, igralke in manekenke, ki s svojim šarmom narekujejo modne trende po vsem svetu. Ob modi bomo dali poudarek lepoti in negi, od ličil, pričesk in nohtov, govorili bomo o majhnih detajlih, ki poskrbijo za velik uspeh. V Bleščici pa najdete tudi moško modo ter vse trende zanj.

Avtorica Bleščice Lorella Flego vodi tudi oddajo Il Giardino dei sogni, oziroma Vrt sanj - na Televiziji Koper-Capodistria. Oddaja pogovornega tipa je namenjena predvsem ženskam, saj se poleg njej ljubih tem, kot so moda, lepota in življenski slog, dotakne tudi sveta psihologije in osebnih odnosov. Ker je Lorella po izobrazbi diplomirana psihologinja, pravi, da v ustvarjanju te oddaje zelo uživa.

Letos bo imela Lorella svoj kotiček tudi v sklopu oddaje Dobro Jutro, kjer bo predstavljala modo in trende gledalcem, ki že vrsto let sledijo priljubljeni jutranji oddaji. Seznanjala nas ne bo le s trendi, temveč kar s konkretnimi modnimi kombinacijami, nasveti, modnimi ikonami, kultnimi kosi, kot so mala črna obleka, ter nasploh z ženskim svetom, ki je po svoje zapleten, a vedno čudovit.